Заправка для борщу з болгарським перцем на зиму

Борщ з болгарським перцем: рецепт з покроковим фото

Приготування борщу — немов релігія, воно священне. І секрет приготування з усіма тонкощами і нюансами передається в кожній родині з покоління в покоління. Таємниця, звичайно, проста: кожен рецепт видозмінений, виходячи з індивідуальних переваг окремо взятої родини.

Мені розкрили секрет приготування борщу в 5 років через сімейні обставини: так як через хворобу бабуся не могла пересуватися, то готувати їжу доводилося мені. Звичайно ж, під її чуйним керівництвом, за що їй величезне-преогромное спасибі і низький уклін. Р.S. Ти завжди будеш в моєму серці, вічна тобі пам’ять.

Моя бабуся любила готувати борщ зі шкварочкамі, і, відповідно, шматочки сала плавали в готовому борщі. Це відбилося на моїй манері готувати, я терпіти не можу коли видно щільний шар жиру в готовій страві. Так от, в деяких випадках борщ міг варитися без будь-якого м’яса, але щоб зажарка була обов’язково приготовлена ??на салі і з буряком. За бабусиним рецептом в борщ лягала свіжа капуста і квашена в однакових пропорціях.

Коли я виросла і стала готувати для своєї сім’ї з урахуванням своїх переваг, я виключила деякі моменти, прибрала сало і буряк. Мені більше подобається готувати борщ з болгарським перцем. Але кислу капусту іноді все ж додаю, коли необхідно додати кислинку.

Вміти готувати борщ життєво необхідно, так як це блюдо, приготування якого, особливо в нашій країні, зведено в культ. Борщ вважається основним з головних страв, чимось на зразок «другого хліба».
Пропоную спробувати приготувати борщ за моїм рецептом, якщо ваш рецепт приготування чимось відрізняється. Або ж, скористатися покроковим рецептом в тому випадку, якщо ви готуєте його перший раз.

Щоб приготувати борщ з болгарським перцем, вам знадобиться:

свинячі ребра — 700 г
картопля — 4 шт.
морква — 1 шт.
цибуля ріпчаста — 1 шт.
капуста — 250 г
заправка для борщу з болгарським перцем — 200 мл (або окремо томат і болгарський перець)
часник — 1 зубчик
масло рослинне — для смаження
сіль і чорний мелений перець — за смаком

Як приготувати борщ з болгарським перцем:

1. Приготувати бульйон на свинячих ребрах. Після ребра дістати, остудити і відокремити м’ясо від кісток. Бульйон процідити від усього зайвого за допомогою чистого рушники.
2. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння і нарізати дрібно кубиками.
3. Морква очистити від шкірки, помити і натерти на дрібній тертці. Нашаткувати капусту.


4. Картоплю почистити від шкірки і нарізати кубиками середнього розміру. Відправити у прозорий бульйон варитися протягом 15 хвилин на невеликому вогні, після закипання.
5. Приготуємо зажарку. Для цього необхідно на попередньо розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажити цибулю до золотистого кольору, близько 2 хвилин. Потім додати до цибулі моркву, перемішати і смажити все разом ще хвилини 3-4. Додати до обсмаженою овочам заправку з томату з болгарським перцем, влити трохи водички або бульйону, перемішати. Видавити часник через прес і довести до кипіння овочі в сковороді. Все, наша зажарка для борщу готова. Я використовувала готову покупну. Ви ж можете використовувати замість цієї заправки окремо томат або томатну пасту разом зі свіжим чи все ж морозивом болгарським перцем.
6. Відправити готову зажарку в каструлю з картоплею, висипати подрібнену капусту. Посолити і поперчити за смаком. Дати закипіти і готувати все разом до готовності.
Подавати гарячим зі сметанкою і зеленню.

Источник: 1001rec.ru

Краща заправка для борщу з солодким болгарським перцем

Пропоную варіант заготовки, яка відрізняється від класичного варіанту, але при цьому виходить неймовірно апетитною. Заправка для борщу з солодким болгарським перцем стане для вас відмінною підмогою: приготування першої страви, з її допомогою, займе всього 15 хвилин. Яскрава, ароматна, дуже смачна – вона для мене найкраща: закриваю щороку. Рекомендую зробити її всім: в сезон овочі набагато дешевше і ароматні. Нехай витратите кілька годин, зате потім зрозумієте, скільки часу ви собі в результаті заощадили.

кілограм буряка;
кілограм помідорів;
кілограм моркви;
кілограм ріпчастої цибулі;
0,5 кілограма солодкого болгарського перцю;
200 мілілітрів олії;
70 грам солі;
75 грам цукрового піску;
50 мілілітрів 9% оцту;
60 мілілітрів води;
три лаврових листки;
10 горошин запашного чорного перцю.

1. Всі овочі необхідно промити, очистити і тільки після цього зважувати.

2. У п’ятилітрову каструлю виливаємо воду, а потім в неї ж будемо складати підготовлені овочі. Цибулю, моркву і буряк необхідно буде натерти через тертку комбайна (на крупній тертці) або пропустити через м’ясорубку. Солодкий болгарський перець нарізаємо невеликими кубиками або соломкою. Помідори подрібнюємо в блендері.

3. Цибулю, моркву і буряк відправляємо в каструлю, ставимо на плиту. Додаємо туди ж третину оцту (від загальної кількості), олію і щіпку солі. Варимо спочатку на невеликому вогні, іноді перемішуючи. Потім нагрів збільшуємо і доводимо до кипіння. Після закипання вогонь знову зменшуємо, накриваємо каструлю кришкою і варимо протягом 15 хвилин.

4. У цей час ретельно промиваємо банки і стерилізуємо їх. Через 15 хвилин відправляємо в каструлю солодкий перець, сіль, цукровий пісок, олію, що залишилася, спеції і томатний сік. Включаємо вогонь на максимум, доводимо до кипіння. Потім акуратно перемішуємо, вливаємо оцет , що залишився. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності: приблизно 30 хвилин. Не вимикаючи вогонь, розкладаємо заправку по банкам (під горлечко), періодично помішуючи. Банки відразу закочує, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.

Источник: poradnik.net.ua

Рецепт. Заправка для борща на зиму с болгарским перцем

Рецепт. Заправка для борщу на зиму з болгарським перцем

Теги: Приготування Заправка для борщу на зиму з болгарським перцем як готується у домашніх умовах. Як зробити Заправка для борщу на зиму з болгарським перцем як приготувати вдома. Як приготувати Заправка для борщу на зиму з болгарським перцем у домашніх умовах. Як готується, приготування і як зробити вдома.

Ингредиенты рецепта: Заправка для борща на зиму с болгарским перцем

1) свекла 5 кг.
2) помидоры 1.5 кг.
3) 500 гр. болгарского перца
4) 5 кг. лука
5) 200 гр. чеснока
6) 2 ст.л. соли
7) 1 стакан сахара
8) 1 стакан уксуса 6 %
9) 500 гр. растительного масла

теги: Домашний рецепт как сделать Заправка для борща на зиму с болгарским перцем как готовить с фотографиями. Как делать или как приготовить Заправка для борща на зиму с болгарским перцем приготовление в домашних условиях быстро.

Как приготовить: Заправка для борща на зиму с болгарским перцем

Talia.ua: Моей семье очень нравится такая борщевая заправка. Они у меня кушают её с удовольствием просто как салат.

Все овощи моем, чистим. Лук и болгарский перчик режем, помидоры, свеклу и чеснок трём на крупную тёрку.

К подготовленным овощам добавляем сахар, соль и растительное масло. Всё перемешиваем и варим час с момента закипания.
Уксус добавляем за 10 минут до конца приготовления.

Заправку горячей раскладываем по баночкам, закатываем металлическими крышками, переворачиваем крышечкой вниз, укутываем и оставляем до полного остывания.

С этого количества продуктов получается 6 литров заправки.
Приятного апптита.

Источник: talia.ua

Борщ з болгарським перцем

Борщ обожнюють в будь-якому будинку, так як це дуже смачне, апетитне і ситне страву. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати не просте блюдо, а борщ з болгарським перцем!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування Борщ з болгарським перцем з фото

Ну що ж займемося справою:

Спочатку зваріть бульйон, використовуйте будь м’ясний продукт.

Потім почистіть моркву, помийте і потріть на тертці.

Почистіть буряк і також потріть на тертці.

Потім потрібно почистити цибулю і подрібнити.

Далі слід поставити сковорідку на вогонь, розігріти рослинне масло і відправити обсмажуватися підготовлені овочі на 15 хвилин.

Тепер очистіть помідори. Для цього помідори обшпарте киплячою водою, зніміть шкірку акуратно, а м’якоть потріть на крупній тертці.

Потерті томати перекладіть в сковорідку з овочами, вміст слід перемішати і тушкувати ще 5 хвилин.

Далі почистіть картоплю, цей овоч потрібно нарізати у вигляді великих кубиків.

Нашаткуйте капусту.

Тепер треба помити перець, видалити насіння і нарізати овоч довільними шматочками.

В каструлю з бульйоном відправте картопляні шматочки, нехай овоч вариться 10 хвилин.

Коли закінчиться зазначений час, в страва додайте овочі з томатами, перець, нехай вариться борщ ще 15 хвилин. Ось і все, через зазначений час на вашому столі буде стояти ароматний і смачний борщ з болгарським перцем!

Відеорецепт Борщ з болгарським перцем

Заправка для борщу з болгарським перцем

А ще ми розповімо вам, як готується швидко і просто заправка для борщу з болгарським перцем!

Отже, для того щоб приготувати заправку по цьому рецепту вам знадобиться:

Інгредієнти:
помідори – 1 кг;
солодкий болгарський перець – 350 грам;
сіль – за своїм смаком.

Ну що ж займемося роботою:

  1. помідори Помийте і наріжте у вигляді шматочків.
  2. перець Помийте, видаліть насіння і наріжте довільними шматочками.
  3. Перець з помідорами перекрутіть, використовуйте м’ясорубку.
  4. Подрібнені овочі перекладіть в ємність поставте на вогонь, нехай вміст закипить.
  5. Заправка повинна кипіти годину, потім посоліть страву і варіть ще 10 хвилин.
  6. Готову заправку розкладіть в банки, загорніть кришками, остудіть і спустіть в підвал для зберігання, а взимку в будь-який час ви зможете приготувати для своїх домочадців смачний і свіжий борщ із заправки!

Приємного Вам апетиту!

Любите борщі? Тоді сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачний, ситний, .

Рецепт приготування борщу класичний дуже простий і легкий, тому якщо у вашій .

Борщ є не просто звичайним блюдом – це ціла традиція. Борщі можна готувати за .

Рибний суп в мультиварці, не дивлячись на простоту приготування, виходить дуже .

Суп харчо є всім відомим національним грузинським стравою. Харчо – це калорійне .

Страви, приготовлені з гречкою, виходять дуже смачні, так і корисні. І сьогодні .

Источник: jwoman.in.ua