Як варить борщ червоний без мяса

Як правильно зварити червоний борщ?

Як зварити смачний червоний борщ?

  • свинина — 300 г;
  • цибулина — 1 шт.;
  • буряк — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • білокачанна капуста — 400 г;
  • свіжа зелень;
  • сметана для подачі;
  • спеції.

    Приготування
    М’ясо обробляємо, ретельно промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько години до напівготовності, подсаливая за смаком. А цим часом поки готуємо овочі: миємо й чистимо їх. Коли свинина буде наполовину готова, додаємо до неї нарізану соломкою картоплю і нашатковану капусту тонко.
    Після цього ставимо на вогонь сковорідку, прогріваємо її, наливаємо рослинне масло і викладаємо цибулю, порубаний півкільцями, нашатковану соломкою моркву, буряк, подрібнений перчик і петрушку. Тушкуємо все хвилин 5-7 хвилин, а потім викладаємо обжарку в каструлю. Накриваємо зверху кришкою, зменшуємо вогонь і варимо борщ приблизно 15 хвилин. Потім даємо йому настоятися, розливаємо по тарілках, заправляємо сметанкою і подаємо до столу.

    Як зварити яскраво-червоний борщ?

  • свинина вирізка — 500 г;
  • білокачанна капуста — 1 вилочок;
  • морква — 3 шт.;
  • болгарський зелений перець — 3 шт.;
  • червоні помідори — 4 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • сало — 150 г;
  • буряк — 1 шт.;
  • цибулина — 1 шт.;
  • картопля — 400 г;
  • спеції.

    Приготування
    Овочі обробляємо, а м’ясо попередньо замочуємо по можливості на всю ніч. Потім кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і переходимо до підготовки обжарювання. Сало і цибуля дрібно ріжемо, а буряк і моркву тоненько шаткуємо.
    Далі в сковорідку викладаємо сало і, коли воно пустить жирочек, кидаємо цибулька і пасеруємо його до характерного запаху. Потім додаємо буряк, морква, підливаємо трохи бульйончик, кладемо терті томати і всипаємо трохи сахарку. Коли м’ясо майже готове, витягуємо його і нарізаємо брусочками. Капусту теж шаткуємо, а перець розрізаємо кубиками. Далі м’ясо з капустою, перцем і картоплею повертаємо в каструлю і проварюємо на слабенькому вогні до м’якості овочів.
    В кінці приготування викладаємо в борщ зажарку, перемішуємо і даємо йому закипіти. Потім додаємо подрібнений укропчик, часник, перемішуємо, пробуємо на сіль і залишаємо настоюватися приблизно на добу. На наступний день розливаємо яскраво-червоний суп по тарілках і з гордістю пригощаємо рідних.

    Як зварити червоний борщ з куркою?

  • курка — 600 г;
  • буряк — 1 шт.;
  • картопля — 5 шт.;
  • квасоля — 150 г;
  • капуста — 300 г;
  • цибулина — 1 шт.;
  • томатна паста — 1 ст. ложка;
  • лавровий лист — 3 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • спеції;
  • масло рослинне — 4 ст. ложки.

    Источник: smachnogo.pp.ua

    Червоний борщ без м’яса

    Борщ без м’яса особливо гарний на наступний день після святкового застілля. Пісний червоний борщ — чисте здоров’я!:)

    • Буряк — 1 шт.
    • Перець солодкий — 1 шт
    • Морква — 1-2 шт.
    • Картопля — 2-3 шт.
    • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
    • Капуста білокачанна — 0,3 качана
    • Томат-паста — 1-2 ст. ложка
    • олія — 3-4 ст. ложки
    • Лавровий лист — 1-2 шт.
    • Сіль — за смаком
    • Перець — за смаком
    • Зелень — 1 пучок
    • Вода — 3 л

    Як приготувати червоний борщ без м’яса:

    Поставити на вогонь каструлю з водою. Довести до кипіння. Тим часом очистити, помити і нарізати соломкою буряк.

    Очистити і помити цибулю та моркву. Половину моркви нарізати тонкою соломкою. Цибулю нарізати кубиками.

    Другу частину моркви натерти на крупній тертці.

    Очистити, помити і нарізати шматочками картоплю.

    У киплячу воду опустити буряк. Довести до кипіння. Варити 10 хвилин. Потім додати моркву соломкою, половину цибулі і картоплю. Варити 10-15 хвилин.

    Тим часом нарізати соломкою капусту.

    Помити, розрізати на частини солодкий перець. Очистити від насіння. Порізати соломкою.

    Помити і дрібно нарізати зелень.

    Розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти другу частину цибулі і моркви. Тушкувати на середньому вогні 3-4 хвилини, періодично помішуючи.

    Додати томат. Перемішати. Тушкувати 2-3 хвилини на невеликому вогні.

    Викласти в каструлю зажарку, капусту і солодкий перець. Посолити, поперчити. Додати лавровий лист. Варити червоний борщ без м’яса 10 хвилин на невеликому вогні під кришкою. Додати зелень. Варити одну хвилинку. Зняти з вогню. Дати борщу настоятися 20 хвилин.

    Червоний борщ без м’яса готовий.
    Приємного апетиту!

    Источник: cookfood.com.ua

    Як приготувати борщ червоний: найкращі рецепти


    Який російський не любить наваристого, густого, смачного борщу зі сметаною? Це перше блюдо регулярно присутній в раціоні практично будь-якої сім’ї. Тому кожна поважаюча себе господиня повинна знати, як приготувати борщ червоний, — причому з кількох рецептами, нітрохи не поступаються один одному по своїми смаковими якостями. Якщо ти твердо вирішила освоїти цю страву і підкорити шлунки своїх домашніх раз і назавжди, наші рецепти допоможуть тобі це зробити легко і швидко.
    Зміст

  • Як приготувати класичний червоний борщ?
  • Червоний борщ з куркою
  • Червоний борщ по-угорськи
  • Рекомендації з приготування червоного борщу

    Як приготувати класичний червоний борщ?

    Звичайно, класичним червоним борщем вважається український суп — густий, наваристий, зі сметаною і не обтяжений ніякими додатковими і екзотичними інгредієнтами. Будь впевнена: такий суп підкорить будь-якого, хто його спробує.
    Інгредієнти:

  • вода: 4 літри;
  • свинина на кісточці: 15 кг;
  • картопля: 5 штук;
  • буряк: 1 штука;
  • ріпчаста цибуля: 2 головки;
  • часник: 3 зубчики;
  • помідори: 2 штуки;
  • морква: 1 штука;
  • салатний перець: 2 штуки;
  • капуста: половина качана;
  • сало: 150 гр;
  • рослинне масло: 100 мл;
  • цукор: 1 столова ложка;
  • оцет: 1 столова ложка;
  • сіль, перець, зелень: за смаком.

    Рецепт:

    1. Свинину і дві картоплини (очищені) поклади в каструлю і залийте холодною водою. Доведи до кипіння, зніми накип і варіть до готовності м’яса.
    2. Помідори залити окропом на п’ять хвилин.
    3. Сало поріжте на кубики і посмаж. Потім прибери зі сковороди шкварки і додай до вытопленному салу соняшникова.
    4. Подрібни часник і відправ на сковорідку.
    5. Туди ж відправляй цибулю, порізану соломкою, і смажимо до золотистого кольору.
    6. Те ж саме зроби з морквою.
    7. Наступний компонент — буряк, за тією ж схемою: ріжеш соломкою і додаєш на сковороду.
    8. З ошпарених помідор зніми шкірку, дрібно їх наріж і додай в загальну піджарку.
    9. Далі засинай в сковороду спеції: мелений перець, цукор, сіль і оцет. Перемішай і туші до повного випаровування рідини.
    10. Дві картоплі, які варилися разом з м’ясом, потрібно перетворити в пюре і відправити назад в каструлю варитися.
    11. М’ясо дістань, відокремлюємо його від кісточок, поріж на шматочки і поклади в каструлю до пюре.
    12. Залишилися три картоплини очисти, поріжте соломкою і теж відправ варитися.
    13. Після того, як картопля буде готова, відправляй в каструлю піджарку.
    14. Капусту нашаткуй, присоли трохи і відіжміть руками до утворення соку. Відправ її варитися.
    15. Перець поріжте соломкою і засип його в каструлю.
    16. Приправ суп подрібненою зеленню.
    17. Доведи все це до кипіння, підсоли, якщо потрібно, вимикай вогонь, накривай суп кришкою і залиш його настоятися 15-20 хвилин.

    Якщо до такого борщу подати солоне сало та чарочку горілки, насолоду стравою буде просто неземним. Якщо твоїм домашнім полюбиться червоний борщ, можеш урізноманітнити свою кухню ще парою рецептів цього смачного супу.

    Червоний борщ з куркою

    Якщо ти — не любителька жирних сортів м’яса, а віддаєш перевагу курочку, можеш дізнатися, як приготувати борщ червоний, на курячому м’ясі. Дуже смачний і наваристий, і в той же час легкий і дієтичний, він може стати основою твоєї домашньої кухні.

  • курка: 600 гр;
  • картопля: 5 штук;
  • буряк: 1 штука;
  • квасоля: 150 гр;
  • капуста: 300 гр;
  • ріпчаста цибуля: головка;
  • томатна паста: 1 столова ложка;
  • лавровий лист: 4 штуки;
  • часник: 2 зубчики;
  • рослинна олія: 4 столових ложки;
  • зелень, сіль: за смаком.

    Рецепт:

    1. Для початку відвари до повної готовності квасолю.
    2. Постав варити курку. Після скипання не забудь зняти пінку.
    3. Картоплю, цибулю та моркву почистіть і наріж в довільній формі.
    4. Додай порізані овочі до курки.
    5. Почистіть буряк, натріть її на тертці.
    6. Розігрій масло на сковороді, всип у нього буряк і туші її хвилин 5-7.
    7. Додай до буряках томатну пасту. Ретельно перемішай.
    8. Капусту тонко нашаткуй і відіжміть з неї сік.
    9. Часник подрібнюємо.
    10. До курки і овочів додай почергово квасолю, капусту, часник і буряк.
    11. Посоліть, додайте лавровий лист.
    12. Накрий суп кришкою, дай йому покипіти ще хвилин 10.
    13. Заправ свій червоний борщ подрібненою зеленню, вимкни плиту і дай йому настоятися 20 хвилин.

    Червоний борщ з куркою не зіпсує фігури, так як вважається дієтичним. Так що насолоджуйся його неперевершеним смаком та не переживай за зайві кілограми.

    Червоний борщ по-угорськи

    А адже червоний борщ можна приготувати ще й на квашеній капусті, і смак буде незмінно бездоганним. Спробуй: тим більше, що до його складу входять різні сорти м’яса.

  • яловичина: 250 гр;
  • курка: 150 гр;
  • корінь селери: 15 гр;
  • корінь петрушки: 15 гр;
  • ріпчаста цибуля: 1 голівка;
  • квашена капуста: 150 гр;
  • буряк: 1 штука;
  • картопля: 3 штуки;
  • топлене сало: 50 гр;
  • хлібний квас: 1 літр;
  • білий, свіжий хліб: 50 гр;
  • червоне сухе вино: 75 гр;
  • цукор: 1 чайна ложка;
  • перець і сіль: за смаком.

    Рецепт:

    1. Розігрій на глибокій сковороді свинячий жир.
    2. Подрібни цибулю і прожарь на розтопленому салі.
    3. М’ясо наріж невеликими шматками і теж надішли на сковороду до цибулі.
    4. Присип підсмажені шматочки м’яса червоним перцем, перемішати.
    5. Додаємо в сковороду нарізані скибочками картоплю, коріння і буряк. Потушкуй хвилин 10.
    6. Нашаткуй тонко капусту і відправ тушкуватися її на ту ж сковороду, до решти продуктів. Додай до них і скибочка білого хліба.
    7. Після цього виклади все це сковороди в каструлю, залийте квасом і спар. Квас можна замінити капустяним розсолом, розведеним водою.
    8. Якщо потрібно, додай води і вари борщ до готовності.
    9. За 10 хвилин до того, як зняти його з вогню, додай спеції і червоне вино.
    10. Перед подачею на стіл присип суп подрібненою зеленню і залиш його настоятися хвилин 20.

    Червоний борщ по-угорськи, приготований за цим рецептом, виходить наваристим і дуже смачним. Так що обов’язково порадуй ним і себе, і своїх близьких.

    Рекомендації з приготування червоного борщу

  • Щоб червоний борщ вийшов густим і наваристим, а головне — по-справжньому червоним, потрібно знати кілька маленьких хитрощів, які допоможуть тобі уникнути прикрих непорозумінь.
  • У багатьох хазяєчок ну ніяк не виходить домогтися цього горезвісного, знаменитого червоного кольору для свого борщу. Він вийдуть блідо-оранжевий, жовтувато-червоним, безбарвним, але чисто червоним, навіть бордовим, він виходить не завжди і не у всіх. Щоб тебе не чекало таке розчарування, запам’ятай одну маленьку хитрість. По-перше, коли будеш обсмажувати буряк, додай в неї 3-4 краплі оцту. Саме він не дозволить буряках втратити кольоровість при подальшій варінні. По-друге, буряк додавай в борщ вже в самому кінці, хвилин за 10 до того, як вимкнути плиту. Це не дозволить їй вывариться і втратити колір.
  • Щоб у супу не було незрозумілого металевого, застояного присмаку, не забувай знімати пінку з вариться м’яса, будь то свинина, яловичина або навіть невинна курка.
  • Щоб надати своєму супчику апетитний аромат, часник можеш додати при варінні, а сирої, безпосередньо вже в тарілки перед тим, як розлити борщ. Те ж саме стосується і зелені, яка під дією пара втрачає частину своїх смакових якостей.

    Але найголовніше правило приготування смачного, наваристого, ситного червоного борщу — це гарний настрій і бажання приготувати неймовірно смачне блюдо. Без цих двох доданків у тебе може нічого не вийти, навіть якщо ти будеш робити все в точності за рецептом. Вір: це перевірено часом.

    Источник: modney.pp.ua

    Как сварить вкусный борщ без мяса?

    :s[sd]:Это традиционное украинское блюдо в нашей семье пользуется огромной популярностью. Для того, чтобы сварить настоящий борщ, следуя всем правилам кулинарии, необходимо потратить не один час. Сварить мясной бульон, не забыть замочить заранее фасоль, а потом еще долго варить ее — не всегда есть столько времени, а вкусного борща хочется. Открою небольшой секрет читателям моего рецепта с фото — приготовить вкусный борщ можно и без мяса. Как это сделать? Именно об этом вы сможете узнать, когда прочтете данную статью. К тому же, не всегда в наших холодильниках есть мясо, а в период поста, например, борщ без мяса — просто идеальное блюдо, которое ни в какое сравнение не идет ни с одним из супов. Приготовление такого борща отнимет у вас меньше часа драгоценного времени, а традиционные овощи, которые необходимы для этого блюда, не ударят сильно по вашему кошельку. Что ж, приступим!:f[sd]:

    • 5-6 средних картофелин;
    • 1 небольшая морковка;
    • 1 небольшая свекла;
    • половинка маленькой капусты;
    • 1-2 шт. болгарского перца;
    • 1 небольшая луковица;
    • томатный соус или паста — 2-3 ст. ложки;
    • лавровый лист, душистый перец;
    • соль, перец черный молотый- по вкусу;
    • масло подсолнечное рафинированное или смалец;
    • зелень петрушки и укропа.

    Начнем варить наш вегетарианский борщ с картошки. Ее необходимо очистить, нарезать кубиками и промыть. Затем берем кастрюлю, в которой будет вариться борщ, наливаем туда необходимое количество воды, добавляем туда картошку и ставим на плиту варить.

    Пока картошка варится, приступаем к приготовлению зажарки. Для этого лук очищаем от шелухи, режем его мелко и жарим на разогретой сковороде до полупрозрачного состояния.

    Затем добавляем к луку натертую на крупной терке морковку и слегка обжариваем ее.

    Свеклу очищаем от кожуры и нарезаем тоненькой соломкой. Потом отправляем ее к морковке.

    Сюда же добавляем очищенный и порезанный мелко болгарский перец. У меня он замороженный, поэтому я просто достаю его из морозилки и даже не размораживая, отправляю к остальным овощам. Все вместе они должны тушится еще некоторое время.

    Когда овощи немного протушились, добавляем к ним несколько ложек томатного соуса или пасты. У меня томатный соус собственного приготовления.

    Заливаем все небольшим количеством воды и тушим практически до готовности. Наша зажарка готова, а это практически половина дела.

    Возвращаемся к картошке, которая уже давно кипит. Добавляем к ней лавровый лист и душистый перец (можно заменить черный горошком), солим, а когда она будет наполовину готова, добавляем туда приготовленную зажарку и продолжаем варить борщ.

    Капусту режем мелко и отправляем в кастрюлю к остальным ингредиентам. Когда борщ практически готов, добавляем мелко нарубленную зелень петрушки и укропа и наше блюдо практически готово. Оставляем его на часик-два, чтоб настоялся, а в это время тоненько нарезаем сало, посыпаем его черным молотым перцем, слегка брызгаем уксусом и на пару минут отправляем в морозилку- вкуснотища получается. Приятного всем аппетита!

    • Чтоб борщ был красным, надо хорошо потушить заправку.
    • По желанию в самом конце в борщ можно добавить черного молотого перца.
    • Если нет томата, в зажарку можно добавить прокрученные через мясорубку помидоры.

    Источник: vsezdorovo.com