Пиріжки з часником до борщу

Содержание

Пампушки з часником до борщу (швидкі)

Дуже апетитні булочки! Я теж часто печу пампушки до борщу. А ще дуже смачний будь суп з цибульними булочками. У нас до часнику додають кріп! дуже смачно !! Дякую за ідею. Вчора по цьому ж рецепту робила пиріжки з яблучним джемом . І скільки у пампушок синонімів! А який же правильний борщ без традиційних пампушок з часником . Такі ось вони, пампушки з чесноком.Правда, смачно?

У слов`янській кулінарній традиції прийнято подавати рідкі частування з хлібом або сухариками — так виходить значно смачніше, та й ситніше. У будь-якому випадку можемо гарантувати: апетитні, що тануть у роті часникові булочки припадуть всім до душі набагато більше, ніж звичайний хліб або батон, і зроблять борщ ще смачніше.

Спекти швидкі пампушки за цим рецептом зовсім нескладно, зате результат обов`язково виявиться вище всяких похвал. 2. Далі, для реалізації рецепта часниковий пампушок до борщу, нам потрібно влити рідкі інгредієнти (кефір і масло) до сухим. Робимо це поетапно, постійно помішуючи склад.

3. Формуємо з отриманого тесту невеликі кульки і кладемо їх на деко, змащене маслом. 4. Для того, щоб зробити часникові булочки до борщу ще смачніше, приготуємо дуже простий соус, яким смажена випічку. Подавати часникову випічку можна як в теплом, так і в холодному вигляді. Але, за нашими спостереженнями, вони найчастіше зникають з тарілок задовго до того, як встигають охолонути. За рахунок того, що ці плюшки до борщу готуються без дріжджів, ви витратите значно менше часу, а результат все одно порадує!

Українські пампушки з часником

3. Коли тісто підійде, розгортаємо його на обробній дошці і формуємо пампушки до борщу. Даємо їм «відпочити» чверть години перед смаженням. Якісний борщец хороший і сам по собі, але все ж без пампушок він втрачає левову частку своєї привабливості.

Я солодкий варіант з цього тесту ще не пробувала . Ніколи не варила борщ з буряка . Ромашка, а мені сподобалися ваші пампушки. І пампушки з маком, і ватрушки, і пироги можна з цього тесту робити . Дорога Алія . Дякую Вам за оцінку, пампушки пекла вже кілька разів, вони незвичайні))) А за прекрасні рецепти-подяку від всієї моєї сім`ї . Дуже рада, що вашій родині пампушки припали до смаку! Їжте на здоров «я!

Я і сама від нього в захваті! Дякую! От як раз встигли з ожиною пиріжки :). Ніколи не їла пиріжки з ожиною! Алія, спасибі за такий чудовий рецепт! Робила пампушки з страхом.потому як з тіста у мене нічого не виходить . .але ось вони вийшли! Це дійсно швидко і легко . Чоловік і гості в захваті .

Я їх готую не тільки до борщу, але і до інших супів, з грибним дуже добре йдуть! Читаю вас давно, але до коментарів все якось руки не доходили. Дякую за такі чудові рецепти і покрокові інструкції!

Пампушки до борщу за 20 хвилин

Вже робила кілька разів піцу з цього тесту і подумати не могла, що з нього можуть вийде такі суперм`які і смачні булочки. Тепер би навчитися борщ варити, а то сама хохлушка, а національне блюдо так і не навчилася ще готувати) іншаллах заповню цю прогалину. А то хочу сама навчитися український борщ варити . У мене мама готує найсмачніший борщ з буряком (ну може це для мене)))), а в мене не виходить (, та й чоловік і діти не люблять, от я і не намагаюся.

Пампушки без дріжджів

А у мене тато був з України, а мама з Росії. Так щоб навчитися готувати їх (український) борщ, вона на все літо їздила до бабусі на Україну. Мамин борщ не можна було переплутати ні з яким іншим. Коли до нас гості приїжджали або ми їздили в інші міста, незмінно просили мамин борщ. Але, на жаль, не встигла вона мене навчити .

Часникові булочки до борщу

А живих дріжджів для цього рецепта скільки потрібно? Дякуємо! Прийшла з роботи, забула купити хліб. Вирішила по-швидкому спекти пампушки. Сьогодні готувала пампушки і вперше не просто подумки вас подякувала, а хочу вам це написати. Алія! Пампушки настільки вдалися, що не встигла їх сфотографувати) Дуже смачні! Завжди готую за Вашими рецептами і знаю, що буде смачно!

Привіт Алія. Чудові вийшли пампушки. Спасибо большое за рецепт. Для мене прихід весни не пов`язане з календарем. Більше з квітучої бузком. Зазвичай у нас бузок цвіте станом на 1 Травня, до свята трудящих, які з червоними прапорами і червоними носами йдуть на демонстрацію. Ось так з ранку і вийшло, на хвилі бажання, під настрій, зварили ми велику каструлю правильного українського борщу. З м`ясом і квасолею.

Печуться зазвичай у великій кількості, поливаються, і навіть замочують, в часниковому соусі. Причому чим більше часнику, тим краще, це вам кожен скаже. Готувати пампушки дуже просто.

пампушки з часником — Найцікавіше в блогах

Без буряка борщу не буває, без буряка — це щі . )) Так ось, часникові пампушки. Зате як приємно в вихідний подати на стіл не просто банальний борщ, а щось з родзинкою . У мене на замішування тіста пішло менше 5 мінут.Теперь отставляем посуд з тестом на 30-40-45 хв в тепле місце без протягів і продовжуємо займатися своїми справами .

Поки вариться український борщ, цілком можна приготувати пампушки. Пампушка — маленька булочка з пшеничного борошна з часниковою заправкою. Головний індикатор смачних і правильно приготованих пампушок до борщу — це їх легкість. Збити в блендері рослинне масло з часником. Практично кожен хоча б чув, що буває такий борщ з часниковими пампушками, але ось що таке пампушки, і яку вони роль відіграють при борщі . Алія, моє знайомство з вашим блогом почалося з цих пампушок!

Источник: uayakfaq.ru

Пампушки з часником до борщу. Рецепти

Пампушки з часником до борщу — це традиційне доповнення до обіду і одночасно один з найпопулярніших видів національної української випічки. Експерти історії кулінарії вважають, що пампушки були придумані в 19 столітті німецькими булочниками, які переселилися в Росію. На це вказує технологія приготування ароматних булочок. Незабаром оригінальна випічка завоювала серця відвідувачів ресторанів і кафе, а потім міцно увійшла в життя простих людей. У цій статті ми розповімо, як зробити пампушки з часником до борщу (рецепт з фото надано нижче), і поговоримо про способи їх приготування.

класичний рецепт

Якщо ви ще жодного разу не пробували український борщ з м`якими і рум`яними пампушками, то ми пропонуємо вам терміново виправити це упущення. Ароматна випічка в поєднанні з першими стравами здатна вразити навіть найбільш вимогливих гурманів. Пампушки з часником до борщу (рецепт з фото ви вивчаєте прямо зараз) готуються наступним чином:

  • Трохи розігрійте 250 мл молока, змішайте з ним цукор (одну ложку) і пакетик дріжджів (11 грамів).
  • Збийте виделкою одне яйце і додайте його в молоко. Туди ж покладіть дві великі ложки рослинної олії і поступово всипати борошно (500 грамів).
  • Замісити тісто, укрийте і віднесіть його в тепле місце. Зачекайте, поки воно підніметься.
  • Готове тісто розділити на однакові частини, сформуйте з них кульки і покладіть в ємність для запікання або на деко.
  • Збийте яйце і намажте їм отримані булочки. Випікайте пампушки в духовці до готовності.
  • В окремій ємності змішайте одну ложку масла, одну ложку води, сіль і подрібнений часник (чотири зубчики). Змішайте заправку і полийте їй гарячу випічку.

Пампушки з часником до борщу готові. Як ви могли переконатися, рецепт цієї випічки так простий, що зробити її може кожен бажаючий.

Пампушки з часником до борщу

Смажені в маслі плюшки сподобаються тим, хто не любить довго чекати приготування ароматних булочок. Пампушки-скороспілки готувати потрібно так:

  • Візьміть одну склянку злегка підігрітого молока, додайте до нього пакетик сухих дріжджів і велику ложку цукру.
  • Відразу ж додайте 50 мл рослинного масла, два яйця і два жовтки. Збийте масу віночком.
  • Продовжуючи помішувати рідина, поступово додайте до неї три склянки цільнозерновий борошна.
  • Поки тісто піднімається, подрібніть або видавіть пару великих зубчиків часнику через прес і змішайте з нарізаною зеленню. Соус потрібно посолити і розбавити рослинним маслом.
  • З тіста сформуйте невеликі, але товсті коржі і обсмажте їх на сковороді з двох сторін. Обов`язково перевіряйте кожну партію і переконуйтеся, що серединка досить пропеклась.
  • Готові пампушки викладаємо на паперову серветку, а потім змащуємо соусом.

Пампушки з часником до борщу без дріжджів

Скориставшись даними рецептом, ви не тільки отримаєте в результаті чудову і ароматну випічку, а й значно заощадите час. Бездріжджові пампушки з часником до борщу готуються так:

  • Просійте через дрібне сито два з половиною склянки борошна, додайте одну столову ложку сухого часнику, сіль і соду, гашене оцтом. Перемішайте продукти і зробіть в центрі поглиблення.
  • Обережно влийте в каструлю 150 мл молока і пару ложок оливкової олії.
  • Замісити тісто, сформуйте з нього кульки і викладіть їх на деко, застелене папером або пергаментом для випічки.
  • Поки пампушки випікаються, приготуйте соус для змазування: змішайте видавлений часник з маслом, водою і подрібненою зеленню.

«Ледачі» пампушки

Ця випічка отримала в народі назву «свистуни» за те, що моментально готується з найпростіших продуктів:

  • Змішайте в чашці дві склянки просіяного борошна, сіль, соду і один стакан кефіру.
  • Замісити тісто, розкачати його не дуже тонко (приблизно один сантиметр в товщину) і розріжте на невеликі квадрати.
  • Обсмажте шматочки на сковороді до золотистого кольору і викладіть на паперову серветку.
  • Поки зайвий жир стікає, можна приготувати часниковий соус.
  • Готові пампушки залийте часниковою заправкою і подавайте до столу з борщем або будь-яким іншим першою стравою.

Пампушки з сиром

Оригінальний смак цієї випічки сподобається навіть прихильникам класичних добавок до супів. Готуються такі пампушки не так, як зазвичай:

  • Замісити дріжджове тісто і залиште його підніматися в теплому місці.
  • Приготуйте начинку — змішайте одну ложку рубаних волоських горіхів і 150 грамів тертого сиру.
  • Коли тісто підніметься, сформуйте невеликі кульки. Для цього потрібно сформувати корж, покласти в середину сирну начинку і защипнути краю.
  • Булочки ставимо в духовку, попередньо змастивши їх зверху оливковою олією.

Такі пампушки не тільки прекрасно поєднуються з різними супами, а й цілком можуть перетворитися в самостійний десерт, який можна подати до вечірнього чаю.

Готуйте пампушки до борщу різними способами і частіше дивуйте близьких новими оригінальними смаками.

Источник: ukroporadi.ru

Пампушки з часником (до українського борщу). Булочки до борщу з часником

Пампушки з часником (до українського борщу) Випічка , Пиріжки та…: mettiss

Мій улюблений рецепт смачних та дуже ароматних пампушок з часником. (Фото та рецепт з архіву-готувала на конкурс)… Я практично не готую вже місяць, гіпс можливо знімуть в понеділок, сподіваюсь все буде добре)))

ПриготуванняВсі інгредієнти для приготування тіста повинні мати кімнатну температуру.Борошно просіяти, у глибокій мисці змішати з сухими дріжджами, додати сіль, цукор, воду або молоко (я беру і воду і молоко навпіл) і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Перекласти тісто на злегка присипану борошном дошку і гарно вимісити тісто до еластичної консистенції.Сформувати в кулю і перекласти тісто назад у миску, щедро змастити поверхню соняшниковою олією (30 мл), накрити кухонним рушником і залишити в теплому місці без протягів, покрити рушником, поки подвоїться в обсязі (близько 1,5 години).Використовувати тільки нерафіновану, ароматну соняшникову олію!Далі тісто знову перемісити.Гострим ножем або шпателем, розділити на рівних 14-16 частин. Сформувати круглі булочки і викладати у змащену олією форму. Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце, без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, розігріти добре духовку до 190℃.Просто перед випічкою, змастити змастити поверхню пампушок молокомі поставити в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум’янитися.Приготувати часникову заправку: розтерти часник із сіллю, поступово додавати воду з олією.В отриману заправку додати зелень петрушки. Перемішати.Дістати готові пампушки з духовки.І відразу ж полити часниковою заправкою! Зверху прикрити пампушки рушником.Як тільки пампушки трохи охолонуть можна подавати до столу з червоним борщем. Дуже пухка й смачна випічка! Смачних Вам пампушок!

Повернутись на початок рецепту «Пампушки з часником (до українського борщу)»

Пампушки з часником до борщу

Маленькі круглі булочки, гарячі і ароматні – прекрасне доповнення до борщу. Втім, пампушки гарні абсолютно до будь-якої страви. А якщо розрізати їх навпіл, покласти всередину ковбасу і лист салату – вийде прекрасний «бургер». Найчастіше пампушки з часником роблять з пшеничного борошна. Дуже смачно виходить із суміші житнього і пшеничного борошна. І взагалі смачні пампушки з будь-якого виду і поєднання борошна. Пампушки до борщу зазвичай роблять несолодкими, додаючи різні приправи – кмин, кунжут, кріп.

Як приготувати пампушки з часником до борщу

  • пшеничне борошно – 300 гр.
  • вода або молоко — 170 мл
  • дріжджі сухі – 6 гр. (це половина стандартного пакетика)
  • рослинне масло — 1 год л
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • цукор (за бажанням) – 1 ч. л. Цукор можна замінити медом – вийде ароматніший.
  • соняшникова олія або пергамент для випічки
  • молоко або яйце для змащування пампушок

для часникової обмазки знадобляться 2 зубчики часнику, рослинна олія, велика сіль і червоний перець. Кількість часнику і перцю вибирайте, орієнтуючись на свій смак.

Готуємо пампушки з часником:

— дріжджі, сіль і цукор змішати, всипати в тепле молоко (воду), додати чайну ложку рослинної олії

— борошно просіяти, додати до молока (води)

— поступово вводити борошно в дріжджову опару, місити тісто, воно повинно легко відділятися від рук.

— тісто поставити в тепле місце, воно має збільшитися в об’ємі в 2 рази

— готове тісто розкачати ковбаскою, розділити на шматочки приблизно по 30 гр. скачати їх в «колобки»

— перекласти пампуха у форму змащену маслом і дати підійти їм приблизно хвилин 30-40

— змастити пампушки молоком або яйцем. Під час посту можна змащувати міцною заваркою – вони вийдуть рум’яні і красиві.

— випікати 15-20 хвилин у духовці, розігрітій до 200 градусів

— часникову обмазку, готуємо, поки пампушки печуться в духовці: дрібно порубати часник, перемішати його з маслом, при бажанні додати червоний перець і велику сіль

— змастити гарячі пампушки часниковою обмазкою

— перед подачею дати постояти 15 хвилин

Пампушки можна не тільки запікати, але і смажити. Для цього знадобиться глибока сковорода і топлене сало (смалець). Сало нагріти на сковороді і обсмажувати на ньому пампушки як пиріжки з усіх боків. Потім скласти їх в глибоку миску, полити часниковою обмазкою і добре потрясти.

При роботі з дріжджовим тістом важливо пам’ятати, що вироби ставляться в дуже гарячу духовку. Чим менше пампушки – тим швидше вони приготуються.

Цибульний хліб за рецептом Ст. У Похльобкіна Домашній Хліб батон в мультиварці

Схожі статті:

Пісний борщ в мультиварці — рецепт з фото

Ритм життя сучасної людини прискорюється з кожним роком. Хочеться все встигнути, а в добі, як і раніше, 24 години. Смачна домашня їжа – неодмінний атрибут хорошої господині, а борщ – візитна карт.

Зелений борщ зі щавлем – покроковий рецепт з фото

Привіт друзі, зовсім недавно я варила зелений борщ зі щавлем, рецептом якого і хочу з вами поділитися. Щавель вже давно є і на грядках і в магазинах, а це значить, пора побалувати себе смачним і.

Пампушки дріжджові без яєць рецепт з фото

З величезного різноманіття домашньої випічки, іноді хочеться найпростіших пампушок, які раніше робили наші мами і бабусі. І вони були дуже смачними, правда? Сьогодні будемо пекти пампушки дріжджо.

Грибний соус — простий рецепт з фото

Дорогі друзі, я думаю, ви любите різні соуси, ні, не магазинні, а приготовані власноруч? Пропоную поповнити свою колекцію домашніх соусів черговим рецептом. Сьогодні у нас грибний соус, який відм.

Смажені кабачки з часником і сиром рецепт з фото

Добрий день друзі, поки триває гаряча пора кабачків, пропоную, черговий смачний рецепт. Смажені кабачки з часником та сиром, страва досить просте, але не менш смачне. Хоча, звичайно за рахунок ма.

4 рецепта пампушок з часником до борщу

Які б вишукані страви ні траплялося пробувати, яким різноманітним не був раціон, іноді хочеться відвести душу за тарілкою простого гарячого українського борщу. Та щоб вприкуску з солоним салом, стрілками зеленого лука, густий домашньою сметаною і свіжим чорним хлібом. А пампушки з часником до борщу підуть ще краще! Рум`яні, м`які, ароматні, за якими рука тягнеться знову і знову, навіть коли тарілка з основною стравою вже спорожніла. Як їх готувати?

До борщу можна подавати і пісні пампушки, і з картопляного тіста, і з додаванням дрібно посіченої зелені. Але для традиційних часниковий булочок, які напевно досі печуть де-небудь в українських селах, потрібно:

  • 2 склянки борошна і в два рази менше молока;
  • 4-5 ложок соняшникової олії;
  • пара яєць;
  • 20 грам живих дріжджів;
  • ложка цукрового піску;
  • сіль.
Для приготування часникового соусу візьміть:
  • кілька зубків часнику;
  • 4 ложки соняшникової олії;
  • зелень, сіль.

Корисні поради

З приготуванням тесту на часникові пампушки впорається навіть початківець кулінар. Найчастіше честь зіпсувати їх випадає соусу або неякісним інгредієнтів. Тому, щоб результат вас не розчарував, дотримуйтесь таких правил.

  1. Вибирайте борошно вищого гатунку. З решти борошна випічка не буде пишною.
  2. Віддайте перевагу живим дріжджам, хоч з сухими і менше клопоту.
  3. Забудьте про рафінованій олії! Тільки ароматне, сьогодення, нерафінована.
  4. Скачуючи кульки для майбутніх пампушок, майте на увазі, що гарне тісто при випіканні збільшиться приблизно в 2 рази. Враховуйте це, якщо плануєте готувати їх в невеликій формі.
  5. Чи не поливайте булочки соусом занадто густо. Просочившись, вони можуть втратити презентабельний вигляд і пишність. Краще подайте піалу з соусом окремо, і нехай кожен вмочує скільки потрібно.
  6. Краще приготувати випічку на один раз і з`їсти в теплому вигляді. Але, якщо ви не розрахували, і булочок вийшло забагато, то наступного разу перед подачею викладіть їх в тарілку, капніть в неї трохи води і розігрійте в мікрохвильовій печі.
  7. Добре перед кінцем запікання змастити пампуші маслом з рубаною зеленню і відправити ще на 3-5 хвилин в духовку. Тісто просочиться ароматом трав і буде особливо вишуканим.
  8. Перед подачею можна притрусити булочки кунжутом або лляним насінням — смачна «фішка» додасть різноманітності.

4 рецепта пампушок з часником до борщу

Червоний борщ — класичне українське блюдо. Це безпрограшний варіант для сімейного обіду. Після великої миски першого з шматком м`яса другої страви не буде потрібно. Але наше щастя буде неповним, якщо до наваристого борщу неподавання часникові пампушки.

Поки вариться бульйон, у вас є час на приготування пампушок. В общем-то, подавати їх можна не тільки до борщу, але і до супу, та й взагалі до будь-яких страв замість хліба. До речі, відмінний спосіб зробити такі пампушки ще смачніше, подати до них бутербродне, перекручене з часником і зеленню, сало. Воно непогано зберігається, тому його можна буде використовувати і після, просто намазуючи на хліб.

Як приготувати пампушки з часником до борщу? На ваш вибір пропонуємо кілька способів.

Українські пампушки з часником до борщу

Для такої випічки знадобиться дріжджове тісто, а воно не любить суєти. Тому, виганяйте домашніх з кухні і приступайте.

  1. Спочатку зробимо опару. Підігрійте 3-4 ложки молока в мисці до теплого стану і викладіть в нього дріжджі. Розімніть їх виделкою, присипте цукром і залиште «розгулятися». Якщо процес йде не дуже активно, поставте посуд в тепло або на водяну баню.
  2. Просійте борошно від можливого сміття і грудочок у велику миску. Притрусіть сіллю і цукром, що залишився. Зробіть вгорі ямку, вбийте в неї яйце, влийте 2/3 масла.
  3. Дріжджі підійшли, тепер додайте їх в молоко, що залишилося (теж тепле) і перемішайте.
  4. Прийшов час замішувати тісто. Повільно вливаючи молоко, ложкою починайте заважати борошно. У народі кажуть, що правильно робити це, рухаючись тільки за годинниковою стрілкою.
  5. Коли ложкою замішувати вже незручно, продовжуйте руками. Змастіть долоні маслом і вимішують, поки воно не припинить прилипати до пальців. Готове тісто прикрийте рушником і залиште в теплі, щоб підійшло, приблизно на годину.
  6. У вас є час на підготовку часникового масла. Все просто: часник чистимо, тиснемо через прес. Зелень рубаємо подрібніше. Все це заливаємо двома чарками води і маслом. Солимо до смаку. Можна готовий соус подрібнити в блендері.
  7. Увімкніть духовку, щоб вона встигла розігрітися до 190 ºС, поки ви сформуєте пампушки. Тісто вийміть з миски і, відщипуючи невеликі шматочки, скочується їх в кульки.
  8. Промаслити форму для випікання, викладіть кульки, змастіть їх жовтком або молоком і відправляйте в духовку. Булочки повинні підрум`янитися і піднятися. Зазвичай для цього достатньо 40-50 хвилин (вирішує розмір кульок).
  9. Дайте гарячим пампушок трошки охолонути і змастіть часниковим маслом. Готово!

Пісні пампушки з часником до борщу рецепт

У цьому рецепті немає яєць і молока, але булочки все одно виходять ароматні, пишні і дуже смачні. Сам спосіб приготування принципово нічим не відрізняється від традиційного.

  1. Розігрійте воду і розведіть в ній дріжджі. Присипте цукром і додайте ложку борошна. Залиште опару на кілька хвилин.
  2. Підготуйте борошно, введіть в неї підійшли дріжджі, олія і замісити тісто. Скачайте з нього кульки і, вмочивши в масло, викладайте їх в промаслений форму. Дайте постояти з півгодини.
  3. Зробіть часникову заливку. Порубати часник і зелень, залийте пряну суміш водою і маслом, посоліть. Розігрійте духовку до 180-200 ºС.
  4. Поставте пампушки в духовку і випікайте до готовності. Дайте їм відпочити і полийте пряним соусом.

Ваші часникові булочки готові! Головне, не забудьте, що до них ще належить борщ.

Пампушки з часником рецепт на воді

Можна приготувати ароматні булочки і без молока. Їх смак нітрохи не програє, оскільки компенсується «недостача» шматочком вершкового масла.

  1. Готуємо опару, як в попередньому рецепті: розводимо дріжджі в воді, додаємо цукор і ложку борошна.
  2. Вливаємо опару в просіяне борошно, вводимо пряжене вершкове масло (досить 100-120 грам) і яйце. Вимішуємо тісто і залишаємо його підходити під рушником.
  3. Далі скачуємо кульки, розкладаємо їх на деку і випікаємо до рум`яності.
  4. Трохи остиглі пампушки поливаємо часниковим маслом, приготованим за тим самим описаним рецептом.

Пампушки з часником до борщу на сковороді

Ці булочки прекрасно випікаються не тільки в духовці, але і в мультиварці, і в хлібопічці, і на сковороді. Останній варіант відмінно підходить для випадків, коли чоловік вже під`їжджає, борщ кипить, а про пампухи господиня забула.

  1. Підготуйте тісто за допомогою одного з описаних вище рецептів. Можна взяти пісне або класичне — не важливо.
  2. Не обов`язково чекати, поки тісто підійде. Відразу розкачайте з нього пласт товщиною в пару сантиметрів. Більше не потрібно, інакше не пропечеться. Виріжте кругляши склянкою і обсмажуйте маленькі булочки-оладки у великій кількості масла, як пончики. Дві хвилини з одного боку і на хвилинку довше — з іншого.
  3. Заливайте часниковим соусом і залиште просочуватися хвилин на 10-15.

Якщо ви все-таки дозвольте тесту трохи підійти, то готові пампушки будуть вище і пишніше.

Навіть найсмачніший борщ без пампушок виглядає осиротілим. Не допускайте цього і тоді у вашого борщу просто не буде конкурентів. Додайте до цього тандему пір`я зеленої цибулі, сало і чарочку оковитої — ідеальний вечерю!

Пампушки з часником (до українського борщу)

Смачні та ароматні пампушки з часником — один з найбільш популярних видів національної української випічки, відмінно доповнюють український борщ, а готуються зовсім нескладно! З тістом легко працювати, а результат завжди радує — пампушки пухнасті в середині,а зверху з хрусткою скоринкою. Смакота!

Ингредиенты

  • Для тіста:
  • борошно пшеничне в/г 450 г.
  • дріжджі сухі 1,5 ч.л.
  • сіль 0,5 ч
  • цукор 1 ч.л.
  • вода/молоко 300 мл.
  • олія соняшникова нерафінована 1,5 ст. л.
  • Для заправки:
  • зубчики часнику 3-5 шт.
  • сіль 1 ч.л.
  • вода 50 мл.
  • олія соняшникова нерафінована 2 ст. л.
  • подрібнена залень петрушки 2 ст. л.
  • Крім того:
  • молоко для змащування

Всі інгредієнти для приготування тіста повині мати кімнатну температуру. Борошно просіяти, у глибокій мисці змішати з сухими дріжджами, додати сіль, цукор, воду або молоко (я беру і воду і молоко навпіл) і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Перекласти тісто на злегка присипану борошном дошку і гарно вимісити тісто до еластичної консистенції.

Сформувати в кулю і перекласти тісто назад у миску, щедро змастити поверхню соняшниковою олією (30 мл), накрити кухонним рушником і залишити в теплому місці без протягів, покрити рушником, поки подвоїться в обсязі (близько 1,5 години).Використовувати тільки нерафіновану, ароматну соняшникову олію!

Далі тісто знову перемісити.

Гострим ножем або шпателем, розділити на рівних 14-16 частин. Сформувати круглі булочки і викладати у змащену олією форму. Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце, без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, розігріти добре духовку до 190 ᵒС.

Просто перед випічкою, змастити змастити поверхню пампушок молоком і поставити в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум’янитися.

Приготувати часникову заправку: розтерти часник із сіллю,

поступово додавати воду з олією.В отриману заправку додати зелень петрушки. Перемішати.

Дістати готові пампушки з духовки.

І відразу ж полити часниковою заправкою! Зверху прикрити пампушки рушником.

Як тільки пампушки трохи охолонуть можна подавати до столу з червоним борщем. Дуже пухка й смачна випічка! Смачних Вам пампушок!

Смотрите также

Борщ — разновидность супа на основе свёклы [1] , которая придаёт борщу характерный красный цвет. Традиционное блюдо восточных славян [2] , основное первое блюдо южно-русской и украинской кухни [3] . Получило широкое распространение в национальных кухнях соседних народов [3] : похожие блюда есть у белорусов (боршч), поляков ( barszcz «баршч»), литовцев ( barščiai «барщчяй»), румын ( borş « борш ») [1] [2] и молдаван ( борш, borş ).

Источник: mtzspb.ru

Пампушки с чесноком к борщу

Маленькие круглые булочки, горячие и ароматные – прекрасное дополнение к борщу. Впрочем, пампушки хороши абсолютно к любому блюду. А если разрезать их пополам, положить внутрь колбасу и лист салата – получится прекрасный «бургер». Чаще всего пампушки с чесноком делают из пшеничной муки. Очень вкусно получается из смеси ржаной и пшеничной муки. И вообще пампушки вкусны из любого вида и сочетания муки. Пампушки к борщу обычно делают несладкими, добавляя различные приправы – тмин, кунжут, укроп.

Как приготовить пампушки с чесноком к борщу

Продукты:

  • пшеничная мука – 300 гр.
  • вода или молоко — 170 мл.
  • дрожжи сухие – 6 гр. (это половина стандартного пакетика)
  • растительное масло — 1 ч л
  • соль – 0,5 ч.л.
  • сахар (по желанию) – 1 ч.л. Сахар можно заменить мёдом – получится ароматней.
  • подсолнечное масло или пергамент для выпечки
  • молоко или яйцо для смазывания пампушек

для чесночной обмазки понадобятся 2 зубчика чеснока, растительное масло, крупная соль и красный перец. Количество чеснока и перца выбирайте, ориентируясь на свой вкус.

Готовим пампушки с чесноком:

— дрожжи, соль и сахар смешать, всыпать в тёплое молоко (воду), добавить чайную ложку растительного масла

— муку просеять, добавить к молоку (воде)

— постепенно вводить муку в дрожжевую опару, вымесить тесто, оно должно легко отделяться от рук.

— тесто поставить в тёплое место, оно должно увеличиться в объеме в 2 раза

— готовое тесто раскатать колбаской, разделить на кусочки примерно по 30 гр. скатать их в «колобки»

— переложить пампушки в форму смазанную маслом и дать подойти им примерно минут 30-40

— смазать пампушки молоком или яйцом. Во время поста можно смазывать крепкой заваркой – они получатся румяные и красивые.

— выпекать в 15-20 минут в духовке, разогретой до 200 градусов

— чесночную обмазку, готовим, пока пампушки пекутся в духовке: мелко порубить чеснок, перемешать его с маслом, при желании добавить красный перец и крупную соль

— смазать горячие пампушки чесночной обмазкой

— перед подачей дать постоять 15 минут

Пампушки можно не только запекать, но и жарить. Для этого понадобится глубокая сковорода и топлёное сало (смалец). Сало нагреть на сковороде и обжаривать на нём пампушки как пирожки со всех сторон. Затем сложить их в глубокую миску, полить чесночной обмазкой и хорошо потрясти.

При работе с дрожжевым тестом важно помнить, что изделия ставятся в очень горячую духовку. Чем меньше пампушки – тем быстрее они приготовятся.

Источник: salaten.ru