Булочки з часником до борща

Пампушки з часником

Пампушки з часником – смачне, здобне і просто незамінне доповнення до українського борщу. Втім, ці м’які ароматні булочки відмінно підійдуть і до інших страв і, зокрема, до супів. Тісто, що тане в роті, і пряний запах часнику з зеленню нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти для приготування пампушок з часником:

Тісто:

  1. Молоко (будь-якої жирності) — 200 мл
  2. Масло вершкове — 50 гр.
  3. Куряче яйце — 1 шт.
  4. Борошно пшеничне вищого сорту — 500 гр.
  5. Сухі дріжджі — 5 г
  6. Сіль — 1 ч. ложка
  7. Цукор — 1 ст. ложка

Часниковий соус:

  1. Часник — 4 великих зубчики
  2. Рослинне масло — 1-2 ч. ложки
  3. Кріп — за смаком
  4. Петрушка — за смаком
  5. Сіль — за смаком
  1. Каструля
  2. Сито
  3. Миска
  4. Деко
  5. Віночок
  6. Духовка
  7. Кухняного ножа

Приготування пампушок з часником:

Крок 1: Замішуємо тісто

Вершкове масло кладемо в маленьку каструльку і розтоплюємо на слабкому вогні. Потім кип’ятимо молоко і додаємо в нього розтоплене масло. Ретельно розмішуємо.

Яйце збиваємо з цукром і сіллю і гарненько розтираємо (перемішуємо). Вливаємо в яйця молоко з маслом.

Борошно просіваємо через сито, додаємо в неї сухі дріжджі (їх попередньо замочувати не потрібно). Додаємо до борошні суміш яєць з молоком і замішуємо тісто. Розмішуємо тісто до тих пір, поки воно не набуде однорідної консистенції без грудочок.

Готове тісто накриваємо серветкою і залишаємо в теплому місці на годину, щоб воно «піднялося», збільшилася в розмірах.

Крок 2: Формуємо пампушки

Піднялося тісто ділимо на порції, розміром приблизно з великий яйце. Формуємо з шматочків тіста круглі булочки. Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього пампушки, трохи придавлюючи їх. Залишаємо їх на 30 хвилин для вистоювання (остаточного формування тіста, збільшення в розмірах).

Крок 3: Випікаємо пампушки

Збиваємо яйце за допомогою віночка або вилки і обмазуємо пампушки збитим яйцем. Духовку розігріваємо до 220 градусів і ставимо в неї пампушки 20-30 хвилин. Стежимо за тим, щоб вони не згоріли. Готовність пампушок перевіряємо, встромляючи в одну з них сірник або зубочистку – якщо сірник залишилася сухою, тісто пропеклося.

Крок 4: Готуємо часниковий соус

Поки випікаються пампушки, готуємо часниковий соус. Часник чистимо від луски і дрібно рубаємо за допомогою ножа. Зелень промиваємо холодною водою, ошпарюємо окропом і також дрібно ріжемо. Розтираємо часник і зелень у ступці з дрібкою солі. Потім додаємо туди рослинне масло і ретельно перемішуємо. За консистенцією соус повинен бути густим, як сметана.

Крок 5: Подаємо пампушки з часником

Готові гарячі пампушки мажемо часниковим соусом і подаємо до борщу.

— Молоко у тесті можна замінити простою водою.

— Укладайте пампушки на деко впритул один до одного, щоб вони краще зберегли форму.

— Часниковий соус можна приготувати в блендері.

Источник: cookery.com.ua

Пампушки з часником (до українського борщу). Булочки до борщу з часником

Пампушки з часником (до українського борщу) Випічка , Пиріжки та…: mettiss

Мій улюблений рецепт смачних та дуже ароматних пампушок з часником. (Фото та рецепт з архіву-готувала на конкурс)… Я практично не готую вже місяць, гіпс можливо знімуть в понеділок, сподіваюсь все буде добре)))

ПриготуванняВсі інгредієнти для приготування тіста повинні мати кімнатну температуру.Борошно просіяти, у глибокій мисці змішати з сухими дріжджами, додати сіль, цукор, воду або молоко (я беру і воду і молоко навпіл) і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Перекласти тісто на злегка присипану борошном дошку і гарно вимісити тісто до еластичної консистенції.Сформувати в кулю і перекласти тісто назад у миску, щедро змастити поверхню соняшниковою олією (30 мл), накрити кухонним рушником і залишити в теплому місці без протягів, покрити рушником, поки подвоїться в обсязі (близько 1,5 години).Використовувати тільки нерафіновану, ароматну соняшникову олію!Далі тісто знову перемісити.Гострим ножем або шпателем, розділити на рівних 14-16 частин. Сформувати круглі булочки і викладати у змащену олією форму. Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце, без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, розігріти добре духовку до 190℃.Просто перед випічкою, змастити змастити поверхню пампушок молокомі поставити в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум’янитися.Приготувати часникову заправку: розтерти часник із сіллю, поступово додавати воду з олією.В отриману заправку додати зелень петрушки. Перемішати.Дістати готові пампушки з духовки.І відразу ж полити часниковою заправкою! Зверху прикрити пампушки рушником.Як тільки пампушки трохи охолонуть можна подавати до столу з червоним борщем. Дуже пухка й смачна випічка! Смачних Вам пампушок!

Повернутись на початок рецепту «Пампушки з часником (до українського борщу)»

Пампушки з часником до борщу

Маленькі круглі булочки, гарячі і ароматні – прекрасне доповнення до борщу. Втім, пампушки гарні абсолютно до будь-якої страви. А якщо розрізати їх навпіл, покласти всередину ковбасу і лист салату – вийде прекрасний «бургер». Найчастіше пампушки з часником роблять з пшеничного борошна. Дуже смачно виходить із суміші житнього і пшеничного борошна. І взагалі смачні пампушки з будь-якого виду і поєднання борошна. Пампушки до борщу зазвичай роблять несолодкими, додаючи різні приправи – кмин, кунжут, кріп.

Як приготувати пампушки з часником до борщу

  • пшеничне борошно – 300 гр.
  • вода або молоко — 170 мл
  • дріжджі сухі – 6 гр. (це половина стандартного пакетика)
  • рослинне масло — 1 год л
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • цукор (за бажанням) – 1 ч. л. Цукор можна замінити медом – вийде ароматніший.
  • соняшникова олія або пергамент для випічки
  • молоко або яйце для змащування пампушок

для часникової обмазки знадобляться 2 зубчики часнику, рослинна олія, велика сіль і червоний перець. Кількість часнику і перцю вибирайте, орієнтуючись на свій смак.

Готуємо пампушки з часником:

— дріжджі, сіль і цукор змішати, всипати в тепле молоко (воду), додати чайну ложку рослинної олії

— борошно просіяти, додати до молока (води)

— поступово вводити борошно в дріжджову опару, місити тісто, воно повинно легко відділятися від рук.

— тісто поставити в тепле місце, воно має збільшитися в об’ємі в 2 рази

— готове тісто розкачати ковбаскою, розділити на шматочки приблизно по 30 гр. скачати їх в «колобки»

— перекласти пампуха у форму змащену маслом і дати підійти їм приблизно хвилин 30-40

— змастити пампушки молоком або яйцем. Під час посту можна змащувати міцною заваркою – вони вийдуть рум’яні і красиві.

— випікати 15-20 хвилин у духовці, розігрітій до 200 градусів

— часникову обмазку, готуємо, поки пампушки печуться в духовці: дрібно порубати часник, перемішати його з маслом, при бажанні додати червоний перець і велику сіль

— змастити гарячі пампушки часниковою обмазкою

— перед подачею дати постояти 15 хвилин

Пампушки можна не тільки запікати, але і смажити. Для цього знадобиться глибока сковорода і топлене сало (смалець). Сало нагріти на сковороді і обсмажувати на ньому пампушки як пиріжки з усіх боків. Потім скласти їх в глибоку миску, полити часниковою обмазкою і добре потрясти.

При роботі з дріжджовим тістом важливо пам’ятати, що вироби ставляться в дуже гарячу духовку. Чим менше пампушки – тим швидше вони приготуються.

Цибульний хліб за рецептом Ст. У Похльобкіна Домашній Хліб батон в мультиварці

Схожі статті:

Пісний борщ в мультиварці — рецепт з фото

Ритм життя сучасної людини прискорюється з кожним роком. Хочеться все встигнути, а в добі, як і раніше, 24 години. Смачна домашня їжа – неодмінний атрибут хорошої господині, а борщ – візитна карт.

Зелений борщ зі щавлем – покроковий рецепт з фото

Привіт друзі, зовсім недавно я варила зелений борщ зі щавлем, рецептом якого і хочу з вами поділитися. Щавель вже давно є і на грядках і в магазинах, а це значить, пора побалувати себе смачним і.

Пампушки дріжджові без яєць рецепт з фото

З величезного різноманіття домашньої випічки, іноді хочеться найпростіших пампушок, які раніше робили наші мами і бабусі. І вони були дуже смачними, правда? Сьогодні будемо пекти пампушки дріжджо.

Грибний соус — простий рецепт з фото

Дорогі друзі, я думаю, ви любите різні соуси, ні, не магазинні, а приготовані власноруч? Пропоную поповнити свою колекцію домашніх соусів черговим рецептом. Сьогодні у нас грибний соус, який відм.

Смажені кабачки з часником і сиром рецепт з фото

Добрий день друзі, поки триває гаряча пора кабачків, пропоную, черговий смачний рецепт. Смажені кабачки з часником та сиром, страва досить просте, але не менш смачне. Хоча, звичайно за рахунок ма.

4 рецепта пампушок з часником до борщу

Які б вишукані страви ні траплялося пробувати, яким різноманітним не був раціон, іноді хочеться відвести душу за тарілкою простого гарячого українського борщу. Та щоб вприкуску з солоним салом, стрілками зеленого лука, густий домашньою сметаною і свіжим чорним хлібом. А пампушки з часником до борщу підуть ще краще! Рум`яні, м`які, ароматні, за якими рука тягнеться знову і знову, навіть коли тарілка з основною стравою вже спорожніла. Як їх готувати?

До борщу можна подавати і пісні пампушки, і з картопляного тіста, і з додаванням дрібно посіченої зелені. Але для традиційних часниковий булочок, які напевно досі печуть де-небудь в українських селах, потрібно:

  • 2 склянки борошна і в два рази менше молока;
  • 4-5 ложок соняшникової олії;
  • пара яєць;
  • 20 грам живих дріжджів;
  • ложка цукрового піску;
  • сіль.
Для приготування часникового соусу візьміть:
  • кілька зубків часнику;
  • 4 ложки соняшникової олії;
  • зелень, сіль.

Корисні поради

З приготуванням тесту на часникові пампушки впорається навіть початківець кулінар. Найчастіше честь зіпсувати їх випадає соусу або неякісним інгредієнтів. Тому, щоб результат вас не розчарував, дотримуйтесь таких правил.

  1. Вибирайте борошно вищого гатунку. З решти борошна випічка не буде пишною.
  2. Віддайте перевагу живим дріжджам, хоч з сухими і менше клопоту.
  3. Забудьте про рафінованій олії! Тільки ароматне, сьогодення, нерафінована.
  4. Скачуючи кульки для майбутніх пампушок, майте на увазі, що гарне тісто при випіканні збільшиться приблизно в 2 рази. Враховуйте це, якщо плануєте готувати їх в невеликій формі.
  5. Чи не поливайте булочки соусом занадто густо. Просочившись, вони можуть втратити презентабельний вигляд і пишність. Краще подайте піалу з соусом окремо, і нехай кожен вмочує скільки потрібно.
  6. Краще приготувати випічку на один раз і з`їсти в теплому вигляді. Але, якщо ви не розрахували, і булочок вийшло забагато, то наступного разу перед подачею викладіть їх в тарілку, капніть в неї трохи води і розігрійте в мікрохвильовій печі.
  7. Добре перед кінцем запікання змастити пампуші маслом з рубаною зеленню і відправити ще на 3-5 хвилин в духовку. Тісто просочиться ароматом трав і буде особливо вишуканим.
  8. Перед подачею можна притрусити булочки кунжутом або лляним насінням — смачна «фішка» додасть різноманітності.

4 рецепта пампушок з часником до борщу

Червоний борщ — класичне українське блюдо. Це безпрограшний варіант для сімейного обіду. Після великої миски першого з шматком м`яса другої страви не буде потрібно. Але наше щастя буде неповним, якщо до наваристого борщу неподавання часникові пампушки.

Поки вариться бульйон, у вас є час на приготування пампушок. В общем-то, подавати їх можна не тільки до борщу, але і до супу, та й взагалі до будь-яких страв замість хліба. До речі, відмінний спосіб зробити такі пампушки ще смачніше, подати до них бутербродне, перекручене з часником і зеленню, сало. Воно непогано зберігається, тому його можна буде використовувати і після, просто намазуючи на хліб.

Як приготувати пампушки з часником до борщу? На ваш вибір пропонуємо кілька способів.

Українські пампушки з часником до борщу

Для такої випічки знадобиться дріжджове тісто, а воно не любить суєти. Тому, виганяйте домашніх з кухні і приступайте.

  1. Спочатку зробимо опару. Підігрійте 3-4 ложки молока в мисці до теплого стану і викладіть в нього дріжджі. Розімніть їх виделкою, присипте цукром і залиште «розгулятися». Якщо процес йде не дуже активно, поставте посуд в тепло або на водяну баню.
  2. Просійте борошно від можливого сміття і грудочок у велику миску. Притрусіть сіллю і цукром, що залишився. Зробіть вгорі ямку, вбийте в неї яйце, влийте 2/3 масла.
  3. Дріжджі підійшли, тепер додайте їх в молоко, що залишилося (теж тепле) і перемішайте.
  4. Прийшов час замішувати тісто. Повільно вливаючи молоко, ложкою починайте заважати борошно. У народі кажуть, що правильно робити це, рухаючись тільки за годинниковою стрілкою.
  5. Коли ложкою замішувати вже незручно, продовжуйте руками. Змастіть долоні маслом і вимішують, поки воно не припинить прилипати до пальців. Готове тісто прикрийте рушником і залиште в теплі, щоб підійшло, приблизно на годину.
  6. У вас є час на підготовку часникового масла. Все просто: часник чистимо, тиснемо через прес. Зелень рубаємо подрібніше. Все це заливаємо двома чарками води і маслом. Солимо до смаку. Можна готовий соус подрібнити в блендері.
  7. Увімкніть духовку, щоб вона встигла розігрітися до 190 ºС, поки ви сформуєте пампушки. Тісто вийміть з миски і, відщипуючи невеликі шматочки, скочується їх в кульки.
  8. Промаслити форму для випікання, викладіть кульки, змастіть їх жовтком або молоком і відправляйте в духовку. Булочки повинні підрум`янитися і піднятися. Зазвичай для цього достатньо 40-50 хвилин (вирішує розмір кульок).
  9. Дайте гарячим пампушок трошки охолонути і змастіть часниковим маслом. Готово!

Пісні пампушки з часником до борщу рецепт

У цьому рецепті немає яєць і молока, але булочки все одно виходять ароматні, пишні і дуже смачні. Сам спосіб приготування принципово нічим не відрізняється від традиційного.

  1. Розігрійте воду і розведіть в ній дріжджі. Присипте цукром і додайте ложку борошна. Залиште опару на кілька хвилин.
  2. Підготуйте борошно, введіть в неї підійшли дріжджі, олія і замісити тісто. Скачайте з нього кульки і, вмочивши в масло, викладайте їх в промаслений форму. Дайте постояти з півгодини.
  3. Зробіть часникову заливку. Порубати часник і зелень, залийте пряну суміш водою і маслом, посоліть. Розігрійте духовку до 180-200 ºС.
  4. Поставте пампушки в духовку і випікайте до готовності. Дайте їм відпочити і полийте пряним соусом.

Ваші часникові булочки готові! Головне, не забудьте, що до них ще належить борщ.

Пампушки з часником рецепт на воді

Можна приготувати ароматні булочки і без молока. Їх смак нітрохи не програє, оскільки компенсується «недостача» шматочком вершкового масла.

  1. Готуємо опару, як в попередньому рецепті: розводимо дріжджі в воді, додаємо цукор і ложку борошна.
  2. Вливаємо опару в просіяне борошно, вводимо пряжене вершкове масло (досить 100-120 грам) і яйце. Вимішуємо тісто і залишаємо його підходити під рушником.
  3. Далі скачуємо кульки, розкладаємо їх на деку і випікаємо до рум`яності.
  4. Трохи остиглі пампушки поливаємо часниковим маслом, приготованим за тим самим описаним рецептом.

Пампушки з часником до борщу на сковороді

Ці булочки прекрасно випікаються не тільки в духовці, але і в мультиварці, і в хлібопічці, і на сковороді. Останній варіант відмінно підходить для випадків, коли чоловік вже під`їжджає, борщ кипить, а про пампухи господиня забула.

  1. Підготуйте тісто за допомогою одного з описаних вище рецептів. Можна взяти пісне або класичне — не важливо.
  2. Не обов`язково чекати, поки тісто підійде. Відразу розкачайте з нього пласт товщиною в пару сантиметрів. Більше не потрібно, інакше не пропечеться. Виріжте кругляши склянкою і обсмажуйте маленькі булочки-оладки у великій кількості масла, як пончики. Дві хвилини з одного боку і на хвилинку довше — з іншого.
  3. Заливайте часниковим соусом і залиште просочуватися хвилин на 10-15.

Якщо ви все-таки дозвольте тесту трохи підійти, то готові пампушки будуть вище і пишніше.

Навіть найсмачніший борщ без пампушок виглядає осиротілим. Не допускайте цього і тоді у вашого борщу просто не буде конкурентів. Додайте до цього тандему пір`я зеленої цибулі, сало і чарочку оковитої — ідеальний вечерю!

Пампушки з часником (до українського борщу)

Смачні та ароматні пампушки з часником — один з найбільш популярних видів національної української випічки, відмінно доповнюють український борщ, а готуються зовсім нескладно! З тістом легко працювати, а результат завжди радує — пампушки пухнасті в середині,а зверху з хрусткою скоринкою. Смакота!

Ингредиенты

  • Для тіста:
  • борошно пшеничне в/г 450 г.
  • дріжджі сухі 1,5 ч.л.
  • сіль 0,5 ч
  • цукор 1 ч.л.
  • вода/молоко 300 мл.
  • олія соняшникова нерафінована 1,5 ст. л.
  • Для заправки:
  • зубчики часнику 3-5 шт.
  • сіль 1 ч.л.
  • вода 50 мл.
  • олія соняшникова нерафінована 2 ст. л.
  • подрібнена залень петрушки 2 ст. л.
  • Крім того:
  • молоко для змащування

Всі інгредієнти для приготування тіста повині мати кімнатну температуру. Борошно просіяти, у глибокій мисці змішати з сухими дріжджами, додати сіль, цукор, воду або молоко (я беру і воду і молоко навпіл) і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Перекласти тісто на злегка присипану борошном дошку і гарно вимісити тісто до еластичної консистенції.

Сформувати в кулю і перекласти тісто назад у миску, щедро змастити поверхню соняшниковою олією (30 мл), накрити кухонним рушником і залишити в теплому місці без протягів, покрити рушником, поки подвоїться в обсязі (близько 1,5 години).Використовувати тільки нерафіновану, ароматну соняшникову олію!

Далі тісто знову перемісити.

Гострим ножем або шпателем, розділити на рівних 14-16 частин. Сформувати круглі булочки і викладати у змащену олією форму. Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце, без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, розігріти добре духовку до 190 ᵒС.

Просто перед випічкою, змастити змастити поверхню пампушок молоком і поставити в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум’янитися.

Приготувати часникову заправку: розтерти часник із сіллю,

поступово додавати воду з олією.В отриману заправку додати зелень петрушки. Перемішати.

Дістати готові пампушки з духовки.

І відразу ж полити часниковою заправкою! Зверху прикрити пампушки рушником.

Як тільки пампушки трохи охолонуть можна подавати до столу з червоним борщем. Дуже пухка й смачна випічка! Смачних Вам пампушок!

Смотрите также

Борщ — разновидность супа на основе свёклы [1] , которая придаёт борщу характерный красный цвет. Традиционное блюдо восточных славян [2] , основное первое блюдо южно-русской и украинской кухни [3] . Получило широкое распространение в национальных кухнях соседних народов [3] : похожие блюда есть у белорусов (боршч), поляков ( barszcz «баршч»), литовцев ( barščiai «барщчяй»), румын ( borş « борш ») [1] [2] и молдаван ( борш, borş ).

Источник: mtzspb.ru

Пампушки до борщу з часником

450 г пшеничної муки
1 ст. води (стакан — 240 мл)
25 г цукру (2 неповних столових ложки)
1 неповна ч. л. солі
1 ч. л. лимонного соку
2 ст. л. олії
9 г швидкорозчинних дріжджів(1 ч. л. з великим верхом)

1 яйце для змащування (для пісного варіанту — змащуємо олією)

Для часникової заправки.
3 великих зубчика часнику
1/2 ч. л. солі(можна більше або менше. за вашим смаком)
2 ст. л. рослинної олії
50 мл кип’яченої (xолодной) води.

З вищеперерахованиx продуктів замісити тісто.Тісто повинно бути м’яким, злегка прилипаюче до рук. Краще потім при формуванні булочок добавити трошки муки. Поставити підходити в тепле місце на 1, 5 години.
Обімнути тісто і зробити з нього 16 булочок. Викласти в змащену маслом форму. Накриваємо чистим рушничком і даємо підрости булочкам протягом сорока хвилин. Змащуємо булочки злегка збитим яйцем.
Тим часом нагріваємо духовку до 190 градусів. Ставимо булочки в духовку і випікаємо 22-25 хвилин. (в залежності від вашої духовки). Десь через 15 хвилин треба накрити булочки фольгою.
Поки булочки печуться робимо заправку:
Розтовкти часник з сіллю (або простол роздавити часник і змішати з сіллю), додаємо олію і воду. Перемішуємо.
Виймаємо булочки з дуxовки, гарячими поливаємо заправкою і декілька раз щоб соус впитався.

Источник: dreamfood.ua

Часникові булочки | Рецепт до борщу

Булочки з ароматною і пікантною заливкою з часнику – це прекрасне доповнення до будь першим стравам, але в особливості, борщу. На Україні і в деяких інших країнах такі часникові пампушки до борщу подавалися завжди, звичайний хліб не використовувався. Традиційно для приготування використовувалося несолодке тісто дріжджове, частіше навіть без жиру (олії, маргарину). Завдяки цьому готові булочки з часником виходили неймовірно повітряними і пишними.

Сьогодні ми детально розглянемо рецепт таких класичних часникових пампушок до борщу. Цей варіант приготування найбільш простий, компонентів мінімум часу на приготування піде так само небагато.

Інгредієнти

Згідно рецепту вам будуть потрібні продукти з класичного набору на дріжджове тісто, тільки ми не буде використовувати масло вершкове або маргарин, а також скоротимо до мінімуму кількість цукру. Пам’ятайте – зовсім прибирати цукор з несолодкого дріжджового тіста не можна, інакше дріжджі не стануть активними, тісто буде недостатня пишним, і дуже погано буде підніматися під час расстойки.

Рецепт цих пампушків рекомендує підготувати заздалегідь такі продукти:

  • 400 грамів білого або 1-го сорту борошна (не бійтеся тут використовувати борошно першого сорту, вона лише трохи відрізняється за кольором, але в іншому вироби з неї також виходять пишними і повітряними);
  • 250 мілілітрів води;
  • 10 грамів цукру;
  • 5 грамів солі;
  • 20 мл рослинного масла (у цьому рецепті можна використовувати навіть ароматна соняшникова олія, нерафінована, воно тільки додасть пікантності пампушкам);
  • 5-7 грамів моментальних активних сухих дріжджів;
  • 6 зубчиків часнику для пампушок-булочок.

Оскільки булочки у нас в цьому рецепті несолодкі, без начинки, і будуть подаватися до борщу або інших перших страв, м’яса, закусок, то допустимо додати трохи цільнозерновий або житнього борошна.

Процес приготування

Заздалегідь дістаньте з холодильника масла, воду також трохи підігрійте перед початком замішування тіста. Зверніть увагу, що в рецепті немає не тільки тваринного жиру, але і яєць. По суті, такі часникові пампушки випікаються за рецептом хліба, тільки з додаванням рослинного масла і часнику.

Отже, почнемо чаклувати над традиційними пампушками до борщу:

Хочете щось цікаве?

  • Поверх води налийте рослинне масло.
  • Тепер необхідно ретельно вимісити суміш до еластичного і однорідного стану. Спочатку замішують прямо в мисці, використовуючи ложку. Потім, коли вся мука з’єднається з рідкою частиною, що залишилася борошно висипте на робочу поверхню тонким рівномірним шаром і викладіть туди грудку тіста.
  • А тепер треба попрацювати руками. Як правило, для дріжджового тіста, здобного або несдобного, потрібно близько 10 хвилин активного замішування. У результаті тісто має увібрати всю муку, яку ви підсипали на стіл. Дайте постояти вашому дріжджового тесту на булочки до борщу близько 40-60 хвилин. За рахунок відсутності здоби підходить таке тісто значно швидше, особливо в теплому місці.
  • Тепер підготуйте часник очистіть кожен зубчик від плівок, дрібно нарубаєте або пропустіть через спеціальну часникодавку.

  • Руками розтягніть пласт тіста в сторони, покрийте всередині нарубаним часником, скрутіть краю і знову розкачайте, щоб шматочки часнику рівномірно розподілилися по всьому грудці.
  • Сформуйте кілька маленьких кульок, робіть їх невеликого розміру, приблизно як один шматочок хліба, який ви подаєте до борщу.
  • Поверхня пампушків можна залишити незайманою, а можна змастити, як в традиційних здобних солодких булочкам яєчним жовтком.
  • Деко застеліть пергаментним папером, булочки перенесіть на нього, залишайте між ними по 3 або більше див. накрийте плівкою весь деко на 20 хвилин, щоб дати виробів вдруге підійти.
  • Після цього гострим ножем зробіть на поверхні долинні надрізи. У процес запікання вони розійдуться в сторони – це зробить булки рельєфними і дозволить їм краще пропектися.
  • Духовку розігріваємо до 210 градусів, зробити це потрібно заздалегідь, щоб вона добре прогрілася.
  • Випікаються такі невеличкі пампушки не більше 15 хвилин в залежності від їх розміру. Як тільки з’являється рум’яна кірочка, можете виймати їх з духовки і остуджувати.

    Часник можна використовувати в таких пампушки і по-іншому. Наприклад, можна продавити те ж кількість часточок, додати 1 чайну ложку соняшникової олії, добре потовкти у ступці, трохи присолити і змастити отриманою сумішшю вже повністю готові і остиглі булочки.

    Источник: vidpoviday.com