Борщ з квасолею та кільками

Заправка для борщу з квасолею на зиму

Борщ — одне з улюблених перших страв багатьох з нас. Готують його на м’ясному, кістковому або овочевому бульйоні. Основою для даного супу є плоди, зібрані на городі, обов’язково білокачанна капуста. Квасоля в цей список не входить. Однак борщ з нею виходить дуже смачний.

Щоб взимку не витрачати часу на тривалу підготовку борщу, влітку можна попрацювати і запастися спеціальної заготівлею. Її достатньо буде опустити в каструлю з бульйоном, прокип’ятити і отримати чудовий суп.

При цьому зовсім необов’язково варити м’ясну основу. Квасоля містить стільки білка, що чудово може замінити тваринні продукти. Ситність борщу залишається тією ж, а ось калорійність знижується.

Борщ з квасолею на зиму

Інгредієнти:

  • 2 кг білокачанної капусти;
  • 250 г білої або червоної квасолі (можна навпіл тієї та іншої);
  • кілограм великих помідорів;
  • по половині кілограма ріпчастої цибулі, буряка і моркви;
  • 200 г солі;
  • 100 г цукру;
  • стакан соняшникової нерафінованої олії;
  • 10 горошин перцю запашного;
  • 3-4 листа лавра;
  • 2/3 склянки столового 9% -ного оцту.

Спосіб заготовки:

  1. Квасоля попередньо вимочують у воді протягом 10-12 годин і відварюють хвилин 40.
  2. Овочі чистять. Лук ріжуть півкільцями. Моркву і буряк труть на крупній тертці. Капусту тонко шаткують.
  3. У велику каструлю наливають масло, нагрівають його, опускають морквину і буряк, злегка обсмажують і додають цибулю.
  4. Капусту присипають сіллю і мнуть її до утворення соку. Потім опускають в каструлю з овочами разом з напівготової квасолею.
  5. Всі овочі перемішують, додаючи цукор, запашний перець і лист лавра. Вливають холодний томат.
  6. Залишають вміст каструлі тушкуватися на повільному вогні на 40-45 хвилин.
  7. Перед самим кінцем варіння вливають оцет.
  8. Потім перекладають заготовку в чисті банки ємністю по 0,5-0,7 літра і закривають кришками. Дають продукту охолонути в укритті.

Дану заготовку використовують не тільки при варінні борщу, але і як самостійне блюдо.

Заготівля для борщу з квасолею без капусти

На 7 літрів готового продукту беруть:

  • по 2 кг помідорів, цибулі, буряка і моркви;
  • 3 склянки білої квасолі;
  • по 0,5 літра олії і кип’яченої води;
  • 1 ст. цукрового піску;
  • 100 г солі;
  • 150 г 9% -ного оцту.

Приготування:

  1. Очищені овочі нарізають часточками: цибулю і помідори — півкільцями, моркву і буряк натирають на крупній тертці.
  2. Цибулю, моркву і буряк по черзі обсмажують в рослинному маслі протягом 10-15 хвилин. Потім кладуть у каструлю.
  3. Квасолю відварюють до напівготовності і додають до овочів. Зверху поміщають помідори.
  4. Вливають олію і воду, додають цукор і сіль, все ретельно перемішують і ставлять на вогонь на півгодини.
  5. Потім перекладають в банки і закривають бляшаними кришками.

Источник: wmn.pp.ua

Український борщ

Інгредієнти

  • Ребра зі свинини 300 г.
  • Квасоля пів стакана
  • Капуста
  • Картопля 500-700 г.
  • Буряк 1 шт.
  • Цибулина 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Вода 2,5 л.
  • Томатна паста 1 ст. л.

Рецепт приготування борщу:

Замочіть квасолю на 10-12 годин. Поставте варитися ребра і квасолю.

Натріть на великій тертці моркву, поріжте цибулю кубиками і обжарте на сковорідці, в кінці додайте до зажарки томатну пасту.

Почистіть буряк наріжте на чотири частини і поставте в пароварку варитися до готовності. Готовий буряк викладіть на тарілку, щоб прохолов.

Коли квасоля буде відвареною додайте порізану кубиками картоплю, нашатковану капусту, лавровий лист, посоліть поперчіть і варіть до повної готовності.

В кінці додайте зажарку, зелень і потертий на великій тертці відварений буряк, добавивши в нього трішки оцту, щоб зберігся насичений, червоний колір борщу.

Борщ український добре смакує з сметаною або пампушками.

Источник: receptystrav.com.ua

Домашній борщ з квасолею по-українськи

Ну що може бути смачніше, ніж свіжозварене, апетитний, домашній борщ з квасолею, свіжими овочами і кислим томатним морсом? Спробуйте приготувати за цим рецептом з покроково знятими фото смачний український борщ. Впевнена, що таке ситне і смачне перше блюдо не залишить байдужими Ваших домочадців і ви будете повертатися до рецептом знову і знову.

Продукти для борщу на трилітрову каструлю:

  • м’ясо яловиче (ребро або лопаткова частина) – 300 грам;
  • квасоля – 150 грам;
  • картопля – 4 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • капуста – 300-400 грам.
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1-2 шт.;
  • часник – 1 головка (середня);
  • перець салатний (заморожений або свіжий) – 1 шт. ;
  • кріп (свіжий, сушений або морожений) – 3 ст. лож.;
  • томатний морс – 150 мл;
  • масло пісне – 40 мл;
  • сіль поварена – за смаком.

Як зварити борщ з квасолею

Починаючи готувати, нам необхідно поставити варитися м’ясо. Робиться це за стандартною для всіх перших страв процедурою.

Яловичину миємо, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну і зменшуємо вогонь. М’ясо варимо під кришкою.

Потім, необхідно промиту і заздалегідь замочену квасолю відправити варитися в каструлю з м’ясом. Якщо не вдалося замочити її заздалегідь — не расстраиавайтесь. Просто пам’ятайте, що з часом, така квасоля буде вариться довше.

Далі, червоний буряк нам потрібно очистити і нарізати акуратними довгими і тонкими брусочками.

Буряк теж вариться довго, тому її можна відправляти в каструлю відразу після квасолі. Після того як кинули в борщ буряки бульйон посолити за смаком.

Ну і тепер, настав час приготувати заправку для нашого борщу. Для цього нам необхідно цибулю і моркву очистити. Моркву тремо на крупну тертку, ну а цибулька, ріжемо дрібненькими кубиками. Салатний перець в цьому варіанті борщу я взяла заморожений половинками вже без зерен. Його просто нарізаємо кубиками розміром 1Х1 див.

Потім, на рослинній олії, періодично помішуючи, ми обсмажуємо подрібнені овочі.

Коли побачите, що цибуля став прозорим заправку потрібно додати томатний сік, морс або розведений до відповідної густоти томат. Після додавання томатної складової нам необхідно продовжувати тушкувати заправку ще десять хвилин на повільному вогні. Звичайно, за цей час випаровується рідина з томату і заправка стає густою.

В кінці кладемо в заправку кріп і подрібнений часник.

За той час поки ми готували заправку, зазвичай встигає зваритися м’ясо. Нам його потрібно дістати з бульйону, нарізати порційними шматочками і знову покласти в каструлю.

Далі, очищаємо і нарізаємо картоплю на шматки трохи більше, ніж зазвичай ріжемо картоплю для супу. Капусту необхідно ножем або за допомогою шатківниці нарізати тонкими довгими шматочками.

Спочатку ми додаємо в борщ картоплю і варимо її п’ять хвилин.

Потім, необхідно додати капусту. Варимо поки овочі будуть готові.

На останньому етапі додаємо в наш борщ заправку.

Ще раз доводимо його до кипіння і вимикаємо.

Смачний домашній борщ з квасолею по-українськи готовий.

Подавати корисне і смачне перше страву можна просто з нарізаною ріпчастою цибулею і свіжим хлібцем. Якщо є час, то можна порадувати рідних красивими і ароматними буряковими пампушками з часником.

Источник: good-know.com

Пісний борщ з квасолею — 4 покрокових рецепта

Пісний борщ з квасолею можна зварити з грибами, картоплею і квашеною капустою. Не менш гарний він і з кількою в томаті. Можете взяти консервовану квасолю в банках для швидкого готування. Якщо ж візьмете суху, то пам’ятайте, що замочувати її слід через 8-12 годин до варіння. Тоді і варити довго її не доведеться.

Ті, хто дотримується православні пости ніколи не нехтують супами. У дні, коли можна їсти варену їжу, я іноді готую швидкі, пісні супчики на швидку руку. Проте перевага все ж віддається борщів.

Пісні борщі готують на овочевому або грибному бульйоні. Вони надають супів неповторний смак і аромат, який якраз і можливо відчути тому, що приготовлено страву без м’яса. Іноді буряк для борщу я заздалегідь запікаю в духовці і в суп вона потрапляє вже готова. Це забезпечує борщу інтенсивний червоний колір.

Ми вже готували пісні супи і борщ в тому числі. Ви можете подивитися їх на цьому блозі в рубриці «Пісні страви». У цій добірці Ви знайдете кілька класичних рецептів, які допоможуть Вам у приготуванні пісних борщів на будь-який смак. Вибирайте по смаку і готуйте із задоволенням!

У цій статті:

  • Борщ пісний з квасолею — класичний рецепт
  • Відео рецепт пісного борщу з квасолею і грибами
  • Борщ з квасолею, квашеною капустою і печеним буряком
  • Відео рецепт пісного борщу з кількою в томаті та квасолею

    Пісний борщ з квасолею — класичний рецепт

    Я взяла консервовану квасоля біла в томатному соусі. І ще сьогодні у мене немає квашеної капусти, але зазвичай я її обов’язково додаю в борщ.

    Якщо квасоля у Вас суха, то візьміть 200 грамів і замочіть з вечора, щоб вранці вона добре розбухла.

    Тоді вона вариться не більш півгодини. І томатної пасти в зажарочку не забудьте додати пару столових ложок.

    Що знадобиться:

    Приготування:

    Запрошуйте всіх до столу, покуштувати нашого смачного, пісного і корисного борщу. Якщо не полінуйтеся приготувати пісний майонез, він буде прекрасним доповненням для такого борщу.

    Пісний борщ із квасолею та грибами

    Цей рецепт від відео-каналу «Православна кухня». Подивіться, як легко приготувати смачний пісний суп на грибному бульйоні. Та ще з квасолею. Ммм.. Мова проковтнеш.

    А що ж у мене сьогодні борщі все зі свіжою капустою? Адже квашена капуста для того і квас на зиму, щоб з нею варити щі та борщі. Наступний рецепт про борщ з квашеною капусткою.

    Пісний борщ з квасолею, квашеною капустою і печеним буряком.

    Взагалі з квашеною капустою будь борщ смачний. В цьому борщі буде кислота ще й від томатної пасти, тому якщо не любите дуже кисле, додайте пару чайних ложечок цукру. Або взагалі не кладіть томат-пасту. Борщ буде червоний і без неї.

    Що знадобиться:

    Приготування:

    Борщ настоявся близько години. Заправте його пісним майонезом і можна подавати до столу. Дуже смачненький, червоний і корисний!

    Пісний борщ з квасолею і кількою в томаті — відео рецепт

    І ще один рецепт з кількою в томаті від відео-каналу Олександра Миколаєва. У цьому рецепті використовується домашня заготовка «Заправка для борщу»

    Як бачите, пісний борщ з квасолею можна зварити по різному. Експериментуйте і готуйте з любов’ю. Всім хто сьогодні готував зі мною бажаю приємного апетиту!

    Якщо Вам сподобалися наші рецепти, натискайте на кнопочки соц мереж і зберігайте рецепти у себе на сторінці!

    Источник: dovidkam.com