Борщ з грибами рецепт з фото

Борщ з грибами і чорносливом

Ви любите борщ? Запропоную червоний борщ з грибами і чорносливом — наивкуснейшее перше блюдо. Це пісний варіант, але можна готувати такий борщ на будь-якому бульйоні.

  • Буряк — 1 шт.
  • Вода (або бульйон) — 2 л
  • Квасоля — 0,5 склянки
  • Морква — 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Капуста білокачанна — 150 г
  • Картопля — 2 шт.
  • Томатна паста — 2 ст. ложки
  • Чорнослив — 6-10 шт
  • Печериці свіжі — 200 г
  • Цукор — за смаком
  • Зелень — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Рослинна олія (для смаження) — 30 г

Як приготувати борщ з грибами і чорносливом:

Квасолю помити і замочити в холодній воді на 1-2 години.

Воду злити, залити квасолю холодною водою. Дати закипіти, а потім варити на невеликому вогні до готовності, 40-60 хвилин.

Картоплю почистити, помити і нарізати кубиками.

Закип’ятити 2 л води або бульйону. Опустити в окріп (або залити водою) нарізану картоплю. Варити 15-20 хвилин.

Почистити і помити цибулю ріпчасту і морква. Цибуля ріпчаста порізати кубиками. Половину моркви натерти на крупній тертці.

Буряк почистити, помити і натерти на крупній тертці.

Печериці помити і порізати тонкою соломкою.

Чорнослив замочити в гарячій воді на 10 хвилин. Почистити від кісточок. Нарізати шматочками.

Другу половинку моркви нарізати тонкою соломкою.

Білокачанну капусту нарізати тонкою соломкою.

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти моркву соломкою і буряк. Тушкувати, помішуючи, на середньому вогні близько 5 хвилин.

Потім додати чорнослив. Тушкувати 2 хвилини.

Половину цибулі і залишилася моркву викласти на сковороду з розігрітим рослинним маслом і тушкувати близько 2-3 хвилин. Потім викласти томатну пасту. Перемішати. Гасити 1 хвилину.

Додати засмажку в каструлю.

Залишився цибулю викласти на сковороду з розігрітим рослинним маслом, смажити 1 хвилину. Потім додати підготовлені гриби. Смажити, помішуючи, 2-3 хвилини.

Додати квасолю, гриби і капусту в каструлю. Посолити, поперчити. Додати трохи цукру. Варити борщ з грибами і чорносливом під кришкою на самому маленькому вогні 10 хвилин.

Зняти з вогню і дати настоятися 20 хвилин. Помити і дрібно нарізати зелень. Додати зелень в каструлю. Борщ з грибами і чорносливом готовий.

Подавати борщ з грибами і чорносливом гарячим.
Приємного апетиту!

Источник: cookfood.com.ua

Борщ з сушеними грибами

Напевно, цього літа ви засмагали і купалися, пили чай з пирогом на ганку дачі, можливо, пололи грядки, робили запаси на зиму і сушили грибочки! Звичайно, якесь із цих занять могло пройти повз вас, наприклад, сушіння грибів, так як не всі їх вміють збирати, сушити і т.д., а ось є смачний борщ з сушеними грибами, напевно, всім подобається. Благо зараз сушені гриби не проблема купити, тому важливий не стільки пошук грибів, як хороший рецепт, за яким 100% вийде ідеально смачний борщ.

Інгредієнти для приготування борщу з сушеними грибами:

  • сушені гриби (бажано білі) — 30-40 г
  • м’ясо (курка або свинина) — 200 г
  • вода — 2,5-3 л
  • картопля — 250-300 г
  • морква — 1 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • буряк — 150 г
  • свіжа білокачанна капуста — 100-150 г
  • томатна паста — 5-10 г
  • часник — 1-2 зубчики
  • рослинне масло — 15-20 мл
  • сіль, спеції, зелень — за смаком

Рецепт приготування борщу з сушеними грибами:

Через специфічного запаху грибів (сушених в тому числі), спочатку потрібно їх промити в декількох водах, а потім залити холодною водою і на 1 годину залишити. Потім ще кілька разів промити сушені гриби. Вода після цих водних процедур повинна стати практично прозорою.

А поки можна очистити всі необхідні для смачного борщу овочі: цибулю, картоплю, моркву, буряк.

Потім у велику каструлю налити воду, туди ж відправити підготовлені сушені гриби, шматочки м’яса і половинку лука.

Як тільки бульйон на сушених грибах і м’ясі прокипить хвилин 5, зняти пінку ложкою, додати крупно натерту буряк. Варити борщ з буряком 15 хвилин.

Після чого в каструлю додати кубики картоплі, посолити, приправити.

Слідом за ним додати нашатковану білу капусту. Варити борщ з грибами ще 20 хвилин на середньому вогні.

У маслі на сковороді підсмажити цибулю, нарізану невеликими шматочками, з натертою дрібної морквиною. Додати томатну пасту і очищений часник, нарізаний шматочками. Пасерувати цю суміш 2-3 хвилини, потім додати в борщ.

Спробувати блюдо на смак, якщо трохи гірчить (таке буває через томатної пасти), то можна додати ложку цукру. Якщо ви любите густі борщі, тоді зажарівая овочі, додайте в сковорідку 2 ст.л. борошна, тоді страва вийде дуже наваристим і густим.

Борщ з сушеними грибами можна доповнювати сметаною або навіть майонезом, а також приправити його нарізаною дрібно зеленню.

Источник: ukrmenu.ru

Готуємо разом!

Вегетаріанський борщ з грибами — це дуже смачна страва, ситна і ароматна, і цілком підходить для пісного столу. Гриби можна використовувати будь-які — сухі, свіжі, мариновані або солоні. Найкраще — підійдуть сухі білі гриби — вони дають неперевершений аромат!

Інгредієнти:

1 відварний або сирий буряк
1 морква
жменя сухих грибів
1 цибулина
капуста білокачанна 100 гр
1 картоплина
зелень петрушки і кропу
2-3 ст.л. рослинної олії
половинка перцю солодкого
перець запашний 6 горошин
2-3 лаврових листочка
2 зубчики часнику

1 ч.л. цукру
2-3 ст.л. лимонного соку

Спосіб приготування:

1. Перш за все нам знадобиться вода. Те, що тече у нас в крані — далеке від ідеалу, нею можна хіба що мити овочі та фрукти. Тому існує така послуга, як заказ питьевой воды на дом. Замовивши її, ви отримаєте чисту та корисну воду, і не будете заповнювати свій організм хлоркою та іншими шкідливими речовинами з-під крану.

2. Моркву нарізати тонкою соломкою, цибулю посікти. У каструлю влити рослинну олію, розігріти, опустити цибулю і моркву і тушкувати 3-4 хвилини. Сушені гриби промити і попередньо замочити, воду з-під вимочених грибів можна використовувати для бульйону. Гриби тушкувати разом з морквою та цибулею.
3. Нарізати соломкою буряк і додати в каструлю. Додати цукор і лимонний сік, щоб зберегти колір. Якщо буряк попередньо відварений, то тушкуємо все хвилини 3, якщо буряк сирий — то хвилин 7.
4. Нарізати соломкою картоплю, нашаткувати капусту і додати в каструлю в цій же послідовності, влити 1 стакан води. Варити на повільному вогні хвилин 10.
5. За пару хвилин до готовності додати нарізаний перець, посолити. Долити киплячу воду і довести до необхідної консистенції. Як тільки закипить — зняти з вогню, всипати дрібно нарубану зелень і часник. Кришку каструлі щільно не закриваємо, інакше колір борщу не буде насиченим.

Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ Перші страви, щоб дізнатись ще більше цікавих рецептів смачних супів!

Источник: gotuemo.com

Борщ з білими грибами – покроковий рецепт з фото

  • Кількість Порцій :
    6

Вегетаріанський борщ з лісовими грибами і квашеною капустою.

Інгредієнти

  • Гриби білі (свіжі або свіжоморожені) 300 г
  • Капуста квашена – 300 г
  • Картопля – 300 г
  • Буряк – 180 г
  • Морква – 80 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 цибулини
  • Масло рослинне – 2 ст. ложки
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати

Гриби вимити, нарізати невеликими шматочками (заморожені гриби не розморожувати). У каструлю з холодною водою (1,5 л) покласти гриби, одну маленьку очищену цибулину, довести до кипіння, трохи посолити, зняти піну і варити годину.

Поки варяться гриби, буряк, морква вимити, очистити і натерти довгою соломкою. Залишилася цибулину очистити, дрібно нарізати. Обсмажити овочі в олії протягом 2-3 хвилин.

До овочів додати квашену капусту, влити трохи води і тушкувати на повільному вогні при закритій кришці до м’якості капусти.

У готовий бульйон з грибами додати очищений цілий картоплю і варити до готовності картоплі.

Цибулину з бульйону прибрати, картоплю розім’яти в каструлі або виклавши в миску. Перекласти тушковані овочі в грибний бульйон з картоплею, посолити, поперчити за смаком, додати лавровий лист і варити ще протягом 10 хвилин.

Источник: poradavam.com