Борщ український рецепт з пампушками

Борщ український з пампушками (рецепт)

Приготування рецепта Борщ український з пампушками:

М’ясо промити. Залити водою, дати закипіти, зменшити вогонь і варити до напівготовності, періодично знімаючи піну.

Приготувати тісто. Змішати борошно та дріжджі. Додати молоко і сіль. Замісити тісто. Наприкінці замішування додати рослинне масло. Тісто має бути м’яким, еластичним і не прилипати до рук. Перекласти тісто в миску, накрити кухонним рушником і залишити на 2:00. За цей час тісто підніметься. Ще раз обмять.

Овочі очистити і промити. Сало нарізати маленькими кубиками. Буряк нарізати тонкою соломкою, збризнути оцтом і покласти в борщ.

Розігріти сковороду, покласти сало і обсмажити до прозорості. Лук очистити, дрібно нарізати і додати до сала. Смажити до злегка золотистого кольору. Картоплю нарізати і покласти до м’яса. Капусту тонко нарізати. Покласти в каструлю. Додати до сала і цибулі томат-пасту, сіль і 1 ст.л. цукру. Загасити 2-3 хвилини і покласти в борщ.

Довести до готовності, приправивши сіллю і перцем. Борщ зняти з вогню і дати настоятися хвилин 20-30.

Підійшло тісто розділити на дві частини. З кожної сформувати джгут. Нарізати на однакові шматочки. З шматочків тіста скачати кульки. Викласти на змащену олією форму. Накрити рушником і дати постояти 20 хвилин. Форму поставити в розігріту духовку, запікати до готовності.

Часник очистити, дрібно нарізати і розтовкти з сіллю, додати 1 ст.л. рослинного масла, перемішати. Петрушку дрібно нарізати. Змастити готові пампушки часниковим соусом і посипати петрушкою.

Борщ розлити по тарілках, покласти сметану, посипати зеленню. Подати до столу з пампушками.

Інгредієнти для рецепта Борщ український з пампушками:

свинина — 600 г
буряк — 1 шт.
капуста — 700-800 г
картопля — 3-4шт.
морква — 1 шт.
сало шпик — 60 г
цибуля ріпчаста — 1 шт.
сіль — за смаком
оцет — 1 ст.л.
борошно — 400 г
молоко — 250 г
рослинне масло — 50 мл
дріжджі — сухі 8 г
цукор — 2 ст.л.
часник — 1 — 2 зубчики
петрушка — 5 гілочок
сметана — 250 г

Источник: www.unlun.ru

Борщ український

Борщ в Україні — справа честі. У господині може підгоріти котлета. Або не підніметься тісто. Або розсольник виявиться прісним. Але тільки не борщ. Гордість українських господинь, секретна рецептура і таємні складові. Ви хочете зробити ваш власний борщ частиною легенди? Тоді вперед!

  • 1. М’ясо (500 г). Втім, якщо його виявиться більше, нашому герою від цього гірше не стане!
  • 2. Капуста (природно, білокачанна — 400 г)
  • 3. Картошка (400 г), буряк (250 г)
  • 4. Сметана (1/2 склянки)
  • 5. Томатное пюре або томатна паста (1/2 склянки)
  • 6. Цибуля ріпчаста (1 шт)
  • 7. Вершкове мало (1 ст.л.)

А тепер про те, як народжується легенда:

1. Варимо і ретельно зціджуємо м’ясний бульйон.

2. Буряк разом з очищеними корінням ріжемо соломкою. Буряк з додаванням томатного пюре (пасти), жиру, оцту і бульйону протушіваем приблизно півгодини.

3. Нарізаємо і прожарюємо коріння, не забувши про цибулю і масло, підмішуємо підсмажене борошно, змішуємо з бульйоном і доводимо до кипіння.

4. У готовий бульйон всипаємо нарізану кубиками картоплю, капусту, тушковану буряк і сіль, варимо все ще близько чверті години. Потім додаємо прожарені з борошном коріння і приправи (підійдуть лавровий лист, запашний і гіркий перець), і варимо, не перестаючи пробувати, поки картопля і капуста не будуть готові.

5. Заправляємо наш борщ салом, розтертим з часником (борщ-то український!) І, додавши нарізані помідори, доводимо до кипіння. Даємо нашому кулінарному шедевру настоятися. Можна і 15 хвилин, можна і півгодини.

6. Сметану, майонез або дрібно нарізану зелень петрушки додаємо за смаком.

Источник: mamulkapro.ru

Справжній український борщ з пампушками — докладний рецепт приготування

У цій статті ви знайдете дуже хороший рецепт, як приготувати смачний український борщ з пампушками, повний рецепт приготування з описом і фотографіями.

Борщ — національне українське блюдо, яке по праву займає перше місце на столі у багатьох сім`ях

Він являє собою густий ароматний суп насиченого червоного кольору, основою якого є буряк.

Практично в будь-якому ресторані і кафе ви можете спробувати відмінний борщ, приготовлений за особливим рецептом.

Особлива краса борщу в тому, що його можна готувати на три-чотири дні вперед, адже він не псується, а тільки набирає смак і приємну густоту.

За національною традицією справжній український борщ подається з теплими часниковими булочками, які іменуються пампушки.

Український борщ з пампушками — рецепт приготування

Справжній наваристий борщ готується на яловичому бульйоні, причому для нього береться кістку з невеликою кількістю м`яса.

Саме на кістках виходить самий густий, ароматний і насичений бульйон, який підходить для борщу, щей, супів та інших смачних страв.

Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, процес приготування борщу зовсім не складний.

Буряк бажано різати тонкими брусочками, але не буде нічого страшного, якщо потерти її на крупній тертці.

Отже, для приготування борщу нам потрібно:

  • Яловича кісточка з м`ясом приблизно 300 г,
  • буряк 300 г,
  • капуста 300 г,
  • солодкий перець 1 шт.,
  • 4 невеликі картоплини,
  • 3 невеликі моркви,
  • 2 цибулини,
  • сухий корінь селери,
  • свиняче сало 40 г,
  • 3 зубчики часнику,
  • лимон,
  • томатна паста 60 г,
  • квасоля біла 50 г,
  • 1-2 чайних ложки солі (за смаком),
  • мелений чорний перець,
  • запашний перець 10-15 горошин,
  • 3 лаврові листки,
  • сметана (за смаком, в готовий суп).

Для пампушок:

  • 300 г борошна,
  • 7 г дріжджів з пакетика,
  • склянка молока,
  • 50 мл рослинного масла,
  • столова ложка цукру,
  • 3 зубчики часнику,
  • питна вода 1 чайна ложка,
  • дрібка солі,
  • яйце для змащування

приготування:

  • Спершу замочимо квасоля. Потім приступимо до пампушок.

У теплому молоці розводимо дріжджі, додаємо цукор, сіль і залишаємо на 5-7 хвилин. За цей час дріжджі оживають, і суміш починає пузиритися. Саме час додати борошно, добре вимісити тісто і залишити в теплому місці підніматися.

  • Готуємо наваристий яловичий бульйон.

Кость з м`ясом промиваємо в теплій воді. У велику каструлю наливаємо трохи більше двох літрів холодної води, кладемо туди кістку і ставимо на вогонь. Туди ж кладемо запашний перець, трохи солі і залишаємо закипати.

У процесі варіння потрібно знімати з поверхні бульйону пінку. Багато хто думає, що в цій пінці знаходяться шкідливі речовини. Насправді це не так: в пінку перетворюється згорнувся м`ясної білок, і видаляють її для того, щоб суп був красивим і прозорим.

  • Ставимо на вогонь квасолю в окремій каструльці з водою.
  • Поки готується бульйон, займемося овочами.

Буряк потрібно порізати соломкою або потерти на крупній тертці.

Другий спосіб нічим не гірша за першу, вся справа в зовнішньому вигляді готового блюда. Обсмажити її в сковороді з рослинним маслом, потім додати лимонний сік і тушкувати кілька хвилин.

Морква також трьом на крупній тертці, а цибулю і капусту ріжемо маленькими шматочками. Картопля наріжте кубиками і залийте холодною водою, щоб не потемнів.

  • Після того, як бульйон закипить, даємо йому поваритися близько десяти хвилин.

Дістаємо шумівкою горошини перцю і кладемо буряк в каструлю. Лук з морквою обсмажити на олії в сковороді, додати коріння і дрібно нарізаний солодкий перець. Гасити на невеликому вогні кілька хвилин.

  • Кладемо в каструлю картоплю, порізану кубиками, а через кілька хвилин — капусту.

У зажарку з цибулі і моркви кладемо томатну пасту, хвилину прогреваем а потім також кладемо в каструлю. Додаємо туди варену квасолю і варимо все разом 15 хвилин.

  • Солимо, перчимо до смаку. Тепер готуємо добавку з сала.

Для цього його потрібно прокрутити в м`ясорубці або потерти на тертці разом з часником. Додати в суп, дати покипіти хвилинку і знімати з вогню.

Як приготувати пампушки для борщу?

Пампушки приготування:

  1. Тісто обминають. Формуємо з нього кульки невеликого розміру, кладемо на змащений маслом деко. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  2. Через кілька хвилин пампушки трохи піднімуться. Саме час змастити їх яйцем і відправити в духовку. Печемо пампушки приблизно 25 хвилин.
  3. Подрібнити часник, додати сіль, трохи води і масла.

Отриманим соусом змастити готові пампушки. Борщ з часниковими пампушками та ароматним вареним салом можна подавати до столу. Смачного!

Український борщ з пампушками — як готувати відео

Готуйте український борщ з пампушками на нашу рецептом і приємного апетиту .

Попрбуйте ці справжні органічні спеції і прянощі для приготування борщу і не тільки .

Источник: ukrloves.ru

Рецепт: Український борщ з пампушками — пошаговий кулінарний рецепт з фото українською мовою

Опис: На сайті багато рецептів приготування борщу. І український борщ теж є. Все ж, поділюся своїм покроковим рецептом приготування українського борщу і пампухів. Хай вибачать мене кулінари, які дотримуються дієти, цей борщ не для них.

Призначення:

На обід: На перший

Інгредієнти для «Український борщ з пампушками»:

  • Бульйон (свинина або яловичина)
  • Капуста білокачанна (400 г) — 1/2 вилок
  • Буряк (350 г) — 2 шт
  • Морква (середня 100 г) — 1 шт
  • Коріння (селера, пастернак, петрушка)
  • Перець болгарський — 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (100 г) — 1 шт
  • Картопля (300 г) — 3 шт
  • Часник (3 для борщу і 3 для пампушок) — 6 зуб.
  • Квасоля — 30 г
  • Сало — 50 г
  • Перець чорний (за смаком)
  • Лавровий лист
  • Зелень
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Сік лимона (або оцет, або лимонна кислота)
  • Сметана (при подачі)
  • Борошно (для пампушок) — 300 г
  • Молоко (для пампушок) — 1 скл.
  • Дріжджі (для пампушок) — 10 г
  • Олія (для пампушок) — 2 ст. л.
  • Цукор (можна трохи менше, для пампушок) — 1 ст. л.
  • Сіль (для пампушок) — 0.5 ч. л.
  • Вода (для пампушок) — 1 ч. л.

Рецепт «Український борщ з пампушками» : Промийте м’ясо, поставте варитися бульйон і поки він вариться, підготуйте опару для пампушек.В теплому молоці розведіть дріжджі, сіль, масло, цукор, 2-3 ложки борошна для бродіння і почекайте, поки дріжджі не почнуть пузиритися.
Коли опара почне пузиритися, замісіть тісто — в миску висипте борошно, залийте молоком з дріжджами, перемішайте ложкою, а потім гарненько розімніть тісто руками. Повинен вийти колобок з тіста, який потрібно поставити в тепле місце, щоб тісто підійшло.
Буряк потрібно згасити майже до повної готовності, а гаситься вона довго. Тому розрахуйте час так, щоб до початку варіння борщу буряк була вже напівготової. Починайте її гасити, поки бульйон ще вариться.
Для цього наріжте її соломкою і злегка обсмажте з додаванням невеликої кількості масла. Після цього в сковороду з буряком додайте один ополоник бульйону, додайте оцет, або лимонну кислоту (але я віддаю перевагу лимонний сік). Це потрібно для того, щоб буряк зберегла яскравий колір. І тушкуйте її майже до готовності, на дуже маленькому вогні, час від часу помішуючи. Якщо бульйон википатиме, додавайте в міру необхідності. У самому кінці я додаю томатну пасту не в зажарку з цибулі та моркви, а саме в буряк.
Окремо поставте варитися заздалегідь замочену на ніч квасолю.
А в цей час .
Тісто вже має піднятися і збільшитися в 2 рази. Знову розімніть його і зробіть невеликі кульки, викладіть їх на змащене маслом деко і поставте на расстойку в тепле місце. Щоб пампушки були блискучими, змастіть їх розбовтаним яйцем перед тим, як поставити в духовку. Випікати при температурі 180-200 градусів до зарум’янювання.
Приступаємо до борщу.
З бульйону вийняти м’ясо і перший кинути в бульйон порізану великим шматками картоплю.
Поки картопля вариться, необхідно підготувати зажарку.
Для цього необхідно обсмажити нарізані соломкою овочі в такому порядку: цибуля — моркву і коріння (у мене в цей раз пастернак) — болгарський перець.
Зажарка має велике значення, так як засмажені овочі надають особливого смаку борщу, так само як і правильно підготовлена ??буряк.
Коли картопля наполовину зварена, в борщ додається порізана соломкою капуста.
А ось і пампушки. Після того, як виймете їх з духовки, відставте і накрийте рушником, нехай трохи відпочинуть.
Підготуйте соус для них, розтерши у ступці часник з сіллю. Додайте по ложці олії і води. Перемішайте все гарненько.
Перед подачею кожну пампушку потрібно вмочити в отриманий соус.
Останніми в борщ закладають зажарку і погашених буряк і заздалегідь відварену квасолю. Все потрібно довести до кипіння і ще трохи поварити. Додати лавровий лист, досолити за смаком.
Я не люблю, коли овочі розварюються, тому після закипання варю ще буквально кілька хвилин, потім вимикаю вогонь.
У класичний український борщ в самому кінці варіння додають свиняче сало, товчене з часником, сіллю і перцем. Я тру сало на крупній тертці, а потім розтираю разом з часником і перцем.
Все, борщ готовий. Зелень можна додати відразу, а можна в тарілку перед подачею.
Необхідно, щоб перед подачею борщ настоявся хвилин 20 під закритою кришкою.
При подачі на стіл додайте в борщ сметану, шматочки м’яса, зелень. І звичайно ж, до борщу ароматні м’які пампушки.

Источник: gotuemo-vdoma.net.ua